#Madrid –

Comunitatea Madrid a dotat cu defibrilatoare semiautomate un total de 15 rezidențe și centre de zi ale Rețelei Publice de Asistență pentru Persoane cu Dizabilități. Aceste dispozitive permit intervenția rapidă și eficientă în cazul în care utilizatorii sau profesioniștii din aceste centre suferă un stop cardiorespirator.

Defibrilatorul extern semiautomat este un dispozitiv ușor de utilizat care nu necesită ca persoana care îl folosește să știe să recunoască ritmurile și modificările cardiace. Permite administrarea unui șoc electric care normalizează bătăile inimii și poate fi folosit de profesioniștii din domeniul sănătății și din afara sănătății, aceștia din urmă odată instruiți. În caz de îndoială, este capabil să ofere solicitări vocale care explică cum ar trebui să fie utilizat.

Cinci dintre rezidențele care au fost dotate cu aceste dispozitive – Carabanchel și Espartales din capitala Madrid, Sandra Palo din Getafe, Aranjuez și Alcobendas – oferă îngrijire specializată și gratuită persoanelor cu boli mintale severe și de lungă durată.

La rândul lor, alte șapte sunt resurse rezidențiale care lucrează cu persoane cu dizabilități fizice și/sau intelectuale –Nuevo Versalles, Alicia Koplowitz Scleroza Multiplă, Majadahonda, Coslada, Aranjuez, Getafe și Colmenar de Oreja–, în timp ce restul de trei –Gregorio Sánchez în Villaconejos, Fuenlabrada și Andrés Mellado din capitală – sunt centre de zi care deservesc și acest grup.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid echipează cu defibrilatoare 15 centre ale Rețelei publice de îngrijire a persoanelor cu dizabilități