În această vară, Comunitatea Madrid aduce arta contemporană în piețele și spațiile publice ale celor unsprezece vile din regiune cu cea de-a doua ediție a proiectului Living Art in the Villas , o serie de expoziții și activități axate pe arta în acțiune de astăzi până în septembrie 11.

Obiectivul acestei inițiative este de a promova opera artiștilor din Madrid care analizează conceptul de performanță, precum și promovarea creatorilor locali ai fiecărui municipiu. Acesta combină arta și meșteșugurile contemporane și se concentrează pe importanța piețelor publice ca spațiu de întâlnire și loc civic fundamental în dezvoltarea vieții de zi cu zi și a evenimentelor cele mai relevante ale oricărei populații.

Proiectul, curatoriat de Galeria La Juan, se va desfășura în piețele San Martín de Valdeiglesias, Torrelaguna, Manzanares El Real, Colmenar de Oreja, Navalcarnero, Rascafría, Buitrago del Lozoya, Villarejo de Salvanés, Patones, Chinchón și Nuevo Baztan. . Unsprezece municipalități care alcătuiesc Villas de Madrid, un set de destinații unice recunoscute pentru moștenirea lor culturală și autenticitatea rurală.

Living Art in the Villas îmbină tendințele artistice actuale într-un mod fără precedent cu propuneri mai clasice făcute de locuitorii fiecărui municipiu, precum dantelă de bobine, meșteșuguri din spart, pictură live, scene dramatizate sau dans contemporan.

Există, de asemenea, muzică, sculptură, vitralii din plumb, studiouri mobile de fotografie, dansuri populare tradiționale, ateliere de păpuși. , artă textilă, aerografie sau recitaluri de poezie. O conexiune surprinzătoare care își propune să transforme piețele acestor unsprezece vile din Madrid într-un laborator artistic de vară de neuitat.

Cinci creatori pentru orașele Madrid

Cinci sunt artiștii de acțiune care fac parte din programarea sa: Elisa Miravalles, Silvi Mannequeen, Nacho Gamma, Paz Alberta și Bea Lobo. Primul dintre ei va prezenta creația Vectora, în care investighează poetica mișcării corpului prin dialogul cu obiectele din spațiu, prin limbajul artei scenice. Este o lucrare creată special de Elisa Miravalles pentru această ocazie, în care partitura a fost concepută cu scopul de a se adapta cartografiei și elementelor arhitecturale care alcătuiesc fiecare dintre piețele în care se va desfășura.

La rândul ei, Silvi Mannequeen va conduce Vile Confessions-Room, un spațiu care se confruntă cu afișarea publică și ascultarea intimă, aplauzele și șoaptele, opulența și vulnerabilitatea. Situat în interiorul unei cabine albastre transparente, pozând și dansând voguing, oamenii vor putea pentru a vedea și a interacționa cu artistul.

Nacho Gamma, prin munca sa Pincushion, va aborda tehnica artizanală cunoscută sub numele de perne de afecțiune , cu care în epoca victoriană soldații realizau piese decorate cu ace, mărgele și mesaje personale. Această performanță a fost concepută pentru a se adapta fiecăruia dintre spațiile în care se va putea bucura și va invita publicul să participe la procesul de creare a acestei amulete împreună cu artistul, cu scopul de a lăuda folclorul și tradiția, în timp ce favorizează legăturile între participanți.

Paz Alberta își va duce creația la Villas de Madrid Edible Memory , în care bucătăria și obiectele asociate acesteia sunt punctul de plecare pentru a reflecta asupra vieții de zi cu zi și asupra memoriei individuale și colective. Artistul va invita publicul să stea în jurul unei mese și să împărtășească rețete de piure pentru a genera o acțiune colectivă în jurul memoriei comestibile.

În cele din urmă, ¿

Scuzați-mă, sunteți Antonio? , de Bea Lobo, este un exercițiu de poezie casual prin înregistrarea sonoră. Artistul va ieși în întâmpinarea publicului pentru a face schimb de idei despre artă, funcția ei sau interpretarea ei, într-o discuție care va lua forma unui fișier audio care poate fi ascultat ulterior în podcast.

Mai multe informații pe site-ul web al Comunitatea din Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – 11 Comunitatea Madrid aduce arta contemporană în această vară în piețele publice din unsprezece vile din regiune