Comunitatea Madrid a dezvoltat o nouă tehnologie de nanotuburi de carbon cu o rezistență mult mai mare decât fibrele sintetice convenționale și care ar putea servi ca alternativă la elementele de fabricație precum betonul sau chiar și metale precum cuprul, oțelul sau aluminiul.

Lucrarea a fost realizată de Institutul de Studii Avansate IMDEA Materiale, coordonat de Dr. Juan José Vilatela, a fost dezvoltată în colaborare cu oameni de știință din Statele Unite și Coreea de Sud. Propunerea explică modul în care nanostructurile ar putea înlocui fibrele structurale de carbon.

Acesta este un progres de succes în domeniul țesăturilor de performanță ultra-înaltă datorită rezistenței sale și, în același mod, este este inovator datorita capacitatii sale de conducere termica si electrica. Nanotuburile au o gamă largă de aplicații, printre altele, în sectoarele auto, aeronautic, telecomunicații și transfer de date.

Un alt obiectiv al acestui proiect de materiale IMDEA este reducerea emisiilor de CO2, care sunt foarte ridicat în fabricarea oțelului, cuprului, aluminiului sau cimentului, astfel încât înlocuirea acestor materiale ar avea un impact semnificativ asupra nivelurilor de poluare pe termen lung.

)

Sursa : Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid dezvoltă o nouă tehnologie cu fibre de nanotuburi de carbon care ar putea înlocui oțelul sau betonul