Direcția Generală de Sănătate Publică a Comunității Madrid a primit astăzi o comunicare de la Centenari Salud SL., compania care administrează Reședința pentru Persoane Vârstnice Parque de los Frailes , de proprietate publică, despre existența unui focar de gastroenterită care afectează 43 rezidenți, cei 06% din totalul utilizatorilor. Cei afectați sunt amplasați la etaje diferite ale unităților și au prescris diferite diete, iar deocamdată niciunul dintre ei nu a necesitat transferul la un centru spitalicesc.

.

Investigația este în curs epidemiologică pentru a determina originea a focarului. Ca principiu de maximă precauție, Direcția Generală de Asistență pentru Persoane Vârstnice și Dependente a decis sigilarea imediată a tuturor surselor de apă din dotări. În ultimele zile, au fost primite plângeri de la utilizatori și rude cu privire la calitatea apei, pentru care Comunitatea Madrid a cerut companiei să efectueze de urgență o analiză de toxicitate și potabilitate pentru a garanta calitatea acesteia. .

Această analiză va fi efectuată imediat. Până la cunoștințele rezultatelor și se poate garanta că nu sunt probleme cu consumul acesteia, utilizarea apei potabile a fost interzisă în toate unitățile, iar în această perioadă se va furniza apă îmbuteliată utilizatorilor și lucrătorilor.