#Madrid –

CENTRUL MADRIDULUI COLABORĂ CU CRUCEA ROȘIE DIN 2008

Spitalul Universitario de La Princesa și Serviciul său de Pneumologie au primit recunoaștere de la Crucea Roșie Spaniolă pentru colaborarea lor istorică cu această organizație în campanii de solidaritate, conștientizare și ajutor umanitar. Directorul medical și managerul interimar, José Julián Díaz Melguizo, însoțit de echipa de conducere, a ridicat prima diplomă înmânată spitalului împreună cu șeful de Pneumologie, Julio Ancochea Bermúdez, căruia i s-a prezentat o a doua diplomă, în acest caz pentru campania anuală de colectare a jucăriilor de Crăciun „O suflare, o iluzie”, care realizează serviciul pentru cei mai defavorizați copii sau cei expuși riscului de excluziune socială.

Dr. Díaz Melguizo a dedicat câteva cuvinte de mulțumire reprezentanților Crucii Roșii pentru această distincție și s-a declarat mândru de sentimentul de solidaritate manifestat de profesioniștii Spitalului Universitario de La Princesa în fața oricărui proiect umanitar. El și-a exprimat, de asemenea, dorința de a menține această colaborare strânsă în viitor.

La rândul său, dr. Julio Ancochea s-a alăturat mulțumirilor, explicând că una dintre valorile care iese în evidență în rândul personalului echipei sale este angajamentul față de proiecte axate pe persoanele aflate în situații precare, și mai ales față de copii, ceea ce justifică campanie anuală de strângere de jucării de Crăciun. Ambele au strâns premiile de la directorul de Comunicare, Recrutare și Marketing al Crucii Roșii, José Miguel Lara Candel.

Spitalul Universitario de La Princesa sprijină Crucea Roșie din 2008 în campanii de conștientizare a populației, programe de strângere de fonduri și transfer de spații pentru diseminarea conținutului cu ateliere și discuții la facilitățile sale. Participarea spitalului la Tombola de Aur al Crucii Roșii din 2022 a fost capabilă să furnizeze materiale de mizerie copiilor aflați în situații de excluziune socială și să ofere cazare și ajutor psihologic victimelor violenței de gen sau persoanelor în vârstă, printre alte proiecte.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul de La Princesa și Serviciul său de Pneumologie primesc recunoaștere de la Crucea Roșie pentru colaborarea lor istorică în campaniile umanitare