#Madrid –

Comunitatea Madrid a deschis săptămâna aceasta perioada pentru a aplica pentru bursele programului A doua șansă, destinate tinerilor care doresc să-și reia studiile. Aceste ajutoare, care pot fi accesate până pe 27 iulie, au o investiție de 15 milioane de euro din partea guvernului regional și vor permite a peste 6.000 de persoane, care nu învață sau nu lucrează, să obțină calificarea la care nu au ajuns la momentul respectiv.

Această inițiativă își propune să lucreze pentru șanse egale în rândul familiilor, unul dintre principiile călăuzitoare ale sistemului educațional de la Madrid. Astfel, persoanele interesate trebuie să fie înscrise în Sistemul Național de Garantare pentru Tineret și să nu fi avut loc de muncă sau ocupație pedagogică în ziua calendaristică anterioară datei prezentării documentației. Suma pe care o vor primi va ajunge până la 2.800 de euro, împărțită în 10 rate lunare.

La rândul lor, centrele care predau cursurile trebuie să ateste respectarea și costul cursului, precum și prezența studenților, la cel puțin 75% din orele de predare. Criteriile de atribuire vor fi venitul pe cap de locuitor al unității familiale până la epuizarea creditului bugetar.

Bursele de a doua șansă vor acoperi pregătirea pentru proba de obținere a titlului de Învățământ secundar obligatoriu pentru persoanele cu vârsta peste 18 ani; pregătire specifică pentru accesul sau finalizarea ciclurilor de Nivel Intermediar și Superior; și programele care vizează obținerea certificatelor de calificare profesională nivelul 1, pentru acei studenți care nu au titlul ESO sau cursuri de Formare Profesională de Nivel Intermediar sau Superior.

Odată ce apelul a fost publicat în Monitorul Oficial Regional (BOCM), documentația poate fi depusă electronic în registrul electronic al Ministerului Educației, Științei și Universităților din Madrid sau prin intermediul site-ului instituțional. https://www.comunidad.madrid/servicios/educacion/becas-estudio-programas-segunda-oportunidad. De asemenea, este facilitată livrarea în persoană la oricare dintre birourile de asistență pentru înregistrare din Comunitatea Madrid și consiliile locale din regiune, printre alte resurse.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid deschide apelul pentru burse pentru tineri din programul A doua șansă