Comunitatea Madrid a creat primul cluster de inovare Tecnológica y Talento (CITT) în semiconductori (materiale de transmisie care acționează ca izolatori sau permit trecerea, de exemplu, a curentului electric) și dispozitive derivate pentru a atrage investiții economice semnificative în regiune.

Acest nou proiect este compus din aproximativ 21 grupuri de afaceri și societăți, pe lângă cele șase universități publice, cele șapte institute de studii avansate din Madrid -IMDEA- și Fundația madri+ d. Prin aceasta, se urmărește facilitarea sinergiilor public-privat, detectarea nevoilor și punctele forte ale sectorului, creșterea capacității de dezvoltare a teritoriului și transferul de cunoștințe.

. ) Vicepreședintele, ministrul Educației și Universităților, Enrique Ossorio, a încheiat astăzi actul de constituire a primului dintre cele patru CITT pe care Executivul de la Madrid urmează să le înființeze, care va participa și la Ministerul Economiei, Finanțelor și Ocuparea forței de muncă și cea a Administrației Locale și Digitalizării.

Această inițiativă conectează agenții să caute fonduri pentru cercetare, cum ar fi apeluri pentru Orizont Europa, Proiecte Strategice pentru Redresare și Transformare Economică (PERTE), capitala Mecanismului pentru Redresare și Reziliență (MRR) sau orice alt cadru care permite apropierea oportunităților legate de acest domeniu.

În plus, acest Cluster generează activitate , îmbunătățește competitivitatea în rândul entităților participante și contribuie la angajabilitatea absolvenților de universități și de formare profesională pentru a acoperi noile nevoi, a promova studii de pionierat și a înființa noi afaceri. În acest fel, Guvernul consolidează capacitățile de proiectare și producție ale industriei de microelectronice și semiconductori din Spania, favorizând autonomia strategică națională și a Uniunii Europene în acest domeniu.

Guvernul regional va lansa alte trei clustere †Științe umaniste digitale și tehnologii spaniole, tehnologii spațiale și tehnologii biomedicale și biotehnologii. ;&#;, pentru a poziționa regiunea ca reper internațional și principal centru de operațiuni științifice în sudul Europei și în America Latină.