Comunitatea Madrid concentrează una din patru companii farmaceutice în toată Spania – 21,3%–, care generează o cifră de afaceri de 5. milioane de euro, angajând aproape 15.05 persoane. Producția sa are un nivel ridicat de export, deoarece reprezintă 21% din totalul regiunii.

Ministrul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, Javier Fernández-Lasquetty, a furnizat aceste date în timpul discursului său la comemorarea 100a aniversare a Grupului Juste, o companie farmaceutică pionieră în lansarea pe piețele internaționale și care își vinde produsele la mai mult de

țări de pe cinci continente.

„Juste Group este un exemplu al acelor companii care sunt înaintea timpului lor și care, fără frica de a-și asuma riscuri, de a inova și de a se îmbunătăți, ei contribuie la progresul societății, obținând în 2020 acreditarea de IMM-uri intensive în cercetare și dezvoltare”, a subliniat el.

În acest sens, consilierul a subliniat necesitatea de a aplica de măsuri care favorizează generarea de idei, deoarece „inovarea nu poate fi planificată sau dirijată, ci dimpotrivă. Din acest motiv, Guvernul autonom a optat pentru o regiune liberă, care nu pedepsește pe cei care experimentează, nu alungă talentul, ci mai degrabă îl atrage și îl reține, iar noi urmează să lucrăm în continuare la ea”.

Fernández-Lasquetty a reamintit că companiile din Madrid sunt cele care investesc cel mai mult în dezvoltare tehnologică și cercetare, cheltuind 5.100,8 milioane și, respectiv, 4.252, 9 milioane.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid concentrează una din patru companii farmaceutice din Spania