Comunitatea Madrid consolidează integrarea persoanelor cu dizabilități fizice datorită Biroului său de viață independentă, pentru care alocă 1,8 milioane de euro pe an pentru a o ușura pentru ca acești madrileni să fie activi și pe deplin integrați în societate. Această organizație, inaugurată în 2006, este un serviciu de sprijin de pionierat pentru viața autonomă, primul de acest fel din Spania, care are sediul în figura asistentului personal ca suport pentru independenta acestui grup.

Așa a declarat astăzi ministrul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale, Concepción Dancausa, în cadrul prezentării Fundației 360 pentru autonomie personală, entitate aparținând Federației Asociațiilor Persoanelor cu Dizabilități Fizice și Organice din Comunitatea Madrid (FAMMA COCEMFE Madrid). La eveniment au participat și ministrul Sănătății, Enrique Ruiz Escudero, și ministrul adjunct al Transporturilor și Infrastructurii, Carlos Díaz-Pache. Dancausa i-a felicitat pe promotorii acestei noi entitati, „al carei start-up arata ca functionam intr-o societate sanatoasa, cu preocupari si dorinta de imbunatatire constanta.”

In Comunitate din Madrid locuiesc mai mult de 380. persoane cu un grad recunoscut de handicap egal sau mai mare decât 33 %. Mai mult de jumătate dintre ei (33%) au un anumit caracter fizic, în timp ce asta în 13, 4% din cazuri este de tip psihic (boli intelectuale și psihice) și 13, 5% senzoriale (auditiv sau vizual). Ministerul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale a crescut cu 000, 5% din bugetul pentru atenția dumneavoastră, mergând din 341 milioane de euro din anul precedent la 380 milioane în 2022. Dancausa a precizat ca regiunea „are o retea de aproximativ 1.712 locuri vacante cu scopul de a le oferi acestora profesionalizate si personalizate”.

În plus, angajamentul pentru accesibilitate în sistemele de transport ale regiunii este un factor cheie în integrarea utilizatorilor cu mobilitate redusă. Astfel, de exemplu, prin îmbunătățirea stațiilor de autobuze interurbane din regiune, contribuie la standardizarea calității și serviciilor oferite de noduri și rețeaua de Metrou, toate fiind dotate cu cele mai avansate sisteme. Cu un total de 1. 425 scări rulante și 360 lifturi, Metro de Madrid este primul metrou metropolitan din Europa ca număr de lifturi și al treilea din lume.

Pentru a continua să avanseze în acest domeniu , compania publică din Madrid lucrează din diferite zone și are un nou Plan de Accesibilitate și Incluziune 2006-2028, dotat cu un buget de 148,6 milioane și care va permite îmbunătățirea în această chestiune a stațiilor rețelei sale din actuala 33, 5% la un 33%.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid consolidează integrarea persoanelor cu dizabilități fizice cu Biroul de viață independentă