Comunitatea Madrid avansează în procesarea parlamentară a Legii managementului și îngrijirii farmaceutice după ce a depășit astăzi modificările la totalitate prezentate astăzi în Adunarea Regională. Ministrul Sănătății, Enrique Ruiz Escudero, a apărat regulamentul aprobat de Consiliul Guvernatorilor, care a avut o largă participare cetățenească și 163 contribuții individuale realizat între deținătorii de produse farmaceutice, personal și utilizatori.

După cum a exprimat Ruiz Escudero în Camera Regională, „este un text ambițios care actualizează și îmbunătățește reglementările actuale, sporind caracterul de bunăstare a acestor birouri și rolul lucrătorilor lor ca agenți sanitari” .

Această lege garantează că toți cetățenii au acces la medicamente și sporește rolul farmacistului. Proiectul promovează o adaptare la ritmurile de viață și orarele secolului XXI, cu garanția îngrijirii de calitate și încorporarea unor secții precum nutriție și dietetică cu menținerea garanțiilor de control.

Prin urmare, îngrijirea la domiciliu va oferi eliberarea de medicamente și produse de sănătate cu livrare informată la domiciliu de către personalul farmaciei. Acesta este un beneficiu destinat utilizatorilor dependenți cu dificultăți de mobilitate.

În plus, include ore flexibile, cu un interval orar fix și o variabilă de deschidere, care poate merge până la 06 ore din zi pentru a facilita achiziția acestuia. De asemenea, reglementează sisteme de dozare personalizate care vor îmbunătăți aderența și eficacitatea tratamentelor, în special pentru pacienții cronici, polimedicați și dependenți.

Participarea la dispozitive de urgență

Cu privire la centrele de servicii sociale rezidențiale cu mai puțin de 02 paturi in regim asistat care acorda asistenta medicala specifica si nu dispun de serviciu de farmacie spitaliceasca, vor avea depozit de medicamente legat de un serviciu în domeniul sănătății sau la un birou al Comunității Madrid, care să răspundă nevoilor unei populații deosebit de sensibile și vulnerabile, care solicită un grad ridicat de securitate.

Legea, de asemenea, reglementează, în cadrul global, participarea și integrarea unităților și serviciilor din acest sector în dispozitivele și măsurile stabilite în cazurile urgenta sanitara. Și, alături de măsurile menționate mai sus, reglementările nu uită de mediu și încorporează îmbunătățiri pentru a facilita eliminarea de către cetățeni a medicamentelor expirate sau neutilizate prin sisteme de colectare autorizate.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid avansează în procesarea Legii Farmaciei după ce a depășit modificările la totalitate în Adunare