Comunitatea Madrid avansează în procesul legislativ al Legii măsurilor urgente pentru promovarea activității economice și modernizarea administrației, cunoscută sub denumirea de Legea Omnibus, pentru modernizarea administrației regionale și ca impuls al activității economice. Acestea sunt principalele obiective ale unui text care acționează asupra 50 texte normative, inclusiv 24 legi, trei decrete legislative, șase noi reglementări legale și două decrete, care vor permite, de asemenea, contribuabililor să economisească un milion de euro pe an datorită reducerii documentelor și a sarcinilor administrative și mai mari. eficiență în servicii pentru cetățeni și întreprinderi.

Ministrul Președinției, Justiției și Internelor, Enrique López, a apărat astăzi acest proiect legislativ în Adunarea de la Madrid, menționând că intenția sa este să „avanseze în îmbunătățirea unei legislații regionale ample care acoperă multe ipoteze care necesită actualizare, flexibilitate și o focalizare clară care vizează depășirea crizei economice”.

López a dat asigurări că această reformă legală ambițioasă are drept destinatar și beneficiar final pe cetățenii regiunii, „oameni care trebuie să fie management public. lucrează în favoarea sa, cu garanții, eliminând obstacolele, într-o manieră eficientă și flexibilă în fața unei perioade de schimbări profunde care ridică noi provocări. Oameni, pe scurt, care au dreptul la soluții utile”.

„Obiectivele sunt promovarea activității economice în regiune, adaptarea actualului organism de reglementare la noile aspecte sociale și economice. realități, eliminarea sarcinilor inutile și modernizarea organizării administrative”, a subliniat ministrul regional pentru Președinție, Justiție și Interne.

El a mai subliniat că procesarea acestui proiect legislativ de către modul de urgență, reducerea la jumătate a tuturor termenelor, se datorează unui dublu motiv: „să răspundem imediat nevoilor societății și economiei madrilene într-un context de criză cauzată de pandemie; și pentru ca acesta să poată fi prelucrat, dezbătut și, după caz, modificat și aprobat, cu timp suficient în Adunarea de la Madrid, într-o legislatură deosebit de scurtă”.

Patru axe ale legii

López a explicat cele patru axe pe care pivotează Legea Omnibus: gestionarea eficientă a consecințelor crizei cauzate de COVID- ; îmbunătățirea anumitor servicii publice, în special pentru persoanele cele mai vulnerabile; adaptarea reglementărilor de urbanism și mediu la noile realități economice; și eficiența cheltuielilor publice.

Printre altele, López a subliniat ca repere incluse în această modificare legislativă, crearea Agenției Contractante de Sănătate a Comunității Madrid, atașată la fii mai mult; eficientizarea gestiunii Venitului Minim de Inserție (RMI).

La fel, textul abordează modificarea Legii Jocurilor de Noroc; o mai mare protecție a minorilor și adolescenților, cu măsuri precum cerința unui certificat negativ în registrul infractorilor sexuali și a traficului de persoane pentru acei profesioniști sau voluntari care lucrează cu minori în domeniul sportiv; si o modificare a Legii 9/2001 a Landului, astfel incat aceasta sa fie mai liberalizatoare si sa permita reactivarea economiei regionale si favorizarea initiativelor antreprenoriale si investiția.