Comunitatea Madrid a aprobat astăzi un nou set de reduceri de taxe pentru a promova natalitatea și a ajuta familiile. Consiliul Guvernatorilor a dat undă verde proiectului de lege privind Deducerile Fiscale inclus în Strategia pentru Protecția Maternității și Paternității și Promovarea Natalității și Concilierii, unul dintre angajamentele Executivului regional în această legislatură.

Noile reglementări prevăd o deducere mai mare a impozitului pe venitul personal pentru nașterea sau adopția de copii, care merge de la 600 la 700 euro în primii trei ani pentru a adăuga 34 euro pentru fiecare familie. Se îmbunătățește și impozitarea pentru îngrijirea copiilor sub trei ani, cu o reducere de 15% din Contribuții de asigurări sociale pentru angajarea îngrijitorilor.

În ceea ce privește ajutorul pentru accesul la locuință, trei beneficii sunt extinse în Impozitul pe venit pentru a facilita dobândirea de către o parte a celor mai tineri. Prima pentru achiziția legată de o naștere sau adopție (% cu o limită anuală de 700 euro); al doilea la plata dobânzii la creditul ipotecar din același motiv (15%, până la maximum 1 . euro pe an); iar al treilea pentru închirierea unei locuințe (1.200 euro plafonat, unul 20% mai mult decât astăzi).

În sfârșit, și pentru susținerea familiilor, este planificată o nouă deducere pentru cei numeroși, care vor plăti doar jumătate din cota regională IRPF pe 3 ani sau vor fi scutiți în cazul celor cu caracter special. În plus, sporurile din impozitul pe moșteniri și donații vor fi echivalate cu minorii plasați și protejați.

Această baterie de măsuri, anunțată în programul de învestitură al președintelui Comunității de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va beneficia de aproximativ 100.06 cetățeni, cu economii fiscale de aproximativ 34,7 milioane de euro.

Mai mult ajutor pentru deflația impozitului pe venitul persoanelor fizice

Aceste noi reduceri de taxe se adaugă celor efectuate de guvernul de la Madrid pentru a reduce taxa de sarcină pentru contribuabili. În ianuarie anul trecut, reducerea de jumătate de punct a intrat în vigoare în toate categoriile regionale de impozit pe venit, cea mai mare până în prezent, care va afecta toate nivelurile de venit și în special cele mai mici.

În plus. , Comunitatea Madrid urmează să dezumfle secțiunea regională a impozitului pentru a contracara efectele fiscale ale creșterii salariilor, evitând astfel plata unui procent de impozitare mai mare. Ceea ce se urmărește este ca familiile să aibă un nivel mai ridicat de venit disponibil cu care să facă față escaladării prețurilor derivate din inflație.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă noi reduceri de taxe pentru nașteri, familii numeroase și achiziții de locuințe700