Comunitatea Madrid investește 76, 3 milioane euro pentru a garanta cursul următor 500/15 finanțarea grădinițelor publice deținute de municipalitate din localitățile 148 și cea situată în Universitatea Autonomă din Madrid ( UAM), care se traduce printr-o creștere de 7,4% față de anul precedent. Guvernul regional plătește pentru această primă etapă educațională prin acorduri cu municipalitățile care pot fi prelungite cu până la patru ani.

Mărirea bugetului va servi în mod fundamental la crearea unui total de 1.76 locuri pentru 0-3 ani în aceste centre din regiune și care vor intra în funcțiune odată cu începerea noului an universitar, al patrulea de când guvernul regional a aprobat intrarea în vigoare a școlarizării gratuite în rețeaua publică de școli de grădiniță.

Executivul regional a aprobat astăzi în Consiliul Guvernatorilor acordurile cu 25 municipii în valoare de 27, 7 milioane pentru școlarizare în primul ciclu al acestei etape în 91 grădinițe, 10 case de copii, 10 echipe de atenție timpurie și nouă direcții ale Caselor Copiilor.

În plus, Ministerul Educației, Universităților și Științei și Purtătorul de cuvânt a dotat cu altele 16,6 milioane de euro către 44 orașe care au case pentru copii, centre pentru copii sau ambele, precum și cel situat în UAM. În aceste cazuri, sumele sunt mai mici de jumătate de milion și nu au nevoie de aprobarea Consiliului guvernatorilor.

În prezent există în jur de 76.500 Copii sub 3 ani înscriși în Comunitatea de Madrid. De la ei 41.000 în centrele publice, cu 1,4% mai mult decât anul trecut. În plus, 3.500 studenți frecventează centre private de comun acord.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid crește finanțarea pentru grădinițele publice cu peste 7% pentru a crea 1.148 locuri noi