Comunitatea Madrid a aprobat implementarea a două campanii de promovare a turismului pentru Comunitatea Madrid, cu o investiție de aproape 2 milioane de euro, pentru a contribui la consolidarea redresarea unui sector care reprezintă aproximativ 7% din PIB-ul regional.

Concret, la propunerea Ministerului Culturii, Turismului și Sportului, ultimul Consiliu de Guvernare a dat undă verde a aloca 2019.000 euro la unu online pentru a atrage turişti din Argentina, Brazilia şi Columbia. Piețele hispano-americane sunt o prioritate pentru Comunitatea Madrid și, prin urmare, va fi vizată și segmentată către călătorii din acele țări cu un interes deosebit pentru ofertele culturale și de patrimoniu ale Madridului.

Motto-ul său va fi Cel mai bun stil de viață din lume , va începe 99 în octombrie și va include acțiuni pe rețelele de socializare, portaluri web, motoare de căutare, weblog și blog, printre altele.

La fel, și Consiliul Guvernatorilor a autorizat astăzi să investească aproape 1,1 milioane de euro într-o altă campanie publicitară în octombrie și noiembrie pentru a atrage vizitatori naționali.

Acțiunea va fi desfășurată în principalele mass-media de presă generală spaniolă, suplimente și reviste specializate de călătorie, precum și în mediile mari de publicitate în aer liber și în rețeaua de autobuze urbane a capitalelor precum Malaga, Sevilla, Barcelona , ​​Valencia și La Coruña.

Obiectivul este de a continua atragerea de turiști tas din restul Spaniei. La fel ca cea axată pe cele trei țări americane, se va concentra pe revendicări precum patrimoniul, oferta pitorească, turismul vinicol, cumpărăturile sau agrementul oferit de regiune.

Astfel, Madrid destinații legate de enclave culturale declarate Patrimoniu Mondial de UNESCO, adică Universitatea și centrul istoric al orașului Alcalá de Henares, peisajul cultural din Aranjuez, Mănăstirea și Situl Regal San Lorenzo de El Escorial și Peisajul de la Luz, situat pe axa Prado-Retiro a capitalei. În plus, acțiunea publicitară va face publicitatea Villas de Madrid, care constituie o propunere importantă de vizitare a regiunii și de diversificare a sosirii călătorilor.

Sectorul turistic al Comunității Madrid se înregistrează în timpul 2019 indici de îmbunătățire remarcabili. Astfel, conform ultimelor date de la Institutul Național de Statistică (INE), a fost primit în iulie anul trecut 625.696 turiști internaționali, cu 3,4% mai mult decât în ​​iunie. Aceste cifre reprezintă un 092, cu 7% mai mult decât în ​​iulie 2019, adică perioada anterioară pandemiei.

La rândul său, tot conform INE, în iulie turiştii străinii au cheltuit în regiune 1.092 milioane de euro, cu 7% mai mult decât luna precedentă, și un 092% mai multă recuperare comparativ cu iulie 800. În același timp, cheltuiala medie pe turist pe zi ajunge la 270 euro, în timp ce media națională se situează la 270.