Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a prezentat astăzi o campanie a Asociației Eroilor în 4 picioare al cărei obiectiv este să ofere o pensionare demnă acelor câini care au servit în Forțele și Corpurile Securității Statului, unități regionale și locale de poliție, Protecție Civilă, Pompieri sau companii private de securitate. și a cărui activitate în această sarcină s-a încheiat. A€œ Ei fac parte din toate aceste Corpuri care sunt esențiale pentru Spania și în fiecare zi veghează asupra securității și coexistenței noastre, pentru respectarea ordinii și a legii, ne protejează pădurile, casele, vin în ajutor atunci când avem nevoie de ele și ne readuc la normalitate în fața dezastrelor sau a altor circumstanțe neprevăzute.” ;�, a evidențiat. Actul campaniei Adoptă un erou cu 4 picioare a fost dezvoltat în Real Casa de Correos, sediul guvernului regional.

Această inițiativă încearcă să promoveze un mediu și proprietari adecvate profilului unui animal care a lucrat în medie între opt și nouă ani în sarcini precum lupta împotriva terorismului, traficul de persoane sau căutarea supraviețuitorilor în dezastre. Campania include și cai tineri care au fost dresați, dar nu au obținut rezultatul așteptat. Pe de altă parte, președintele a promis că va transfera solicitarea ca aceștia să fie considerați câini de lucru către diferitele grupuri parlamentare, având în vedere Legea bunăstării animalelor care este în curs de procesare la nivel național.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso prezintă o campanie de încurajare a adopției câinilor care au deservit Corpurile și Forțele Securității Statului