#Madrid –

Consiliul Guvernatorilor Comunităţii Madrid a autorizat, în şedinţa de astăzi, 22 de contracte derivate din Acordul-cadru care stabileşte condiţiile serviciului rezidenţial şi de îngrijire de zi pentru adulţii cu dizabilităţi intelectuale în proces de îmbătrânire prematură. Suma comună se ridică la 42.329.196 de euro, sumă care va finanța un total de 754 de locuri gratuite pentru utilizatorii săi în 28 de centre în următorii doi ani.

Destinatarii sunt persoane cu vârsta peste 45 de ani care, datorită caracteristicilor lor adaptative și datorită procesului de îmbătrânire prematură, necesită un sprijin semnificativ pentru participarea lor socială. Prețul locului pe zi plătit de Administrația regională a crescut cu aproape 6% față de cel stabilit în acordul anterior, trecând de la 74,67 la 79,02 euro.

Aceste centre au ca scop asigurarea de cazare, întreținere, abilitare, îngrijire și sprijin social în măsura în care este necesar pentru desfășurarea activităților zilnice. De asemenea, promovează petrecerea timpului liber și desfășoară acțiuni de reabilitare cuprinzătoare a rezidenților, pentru a preveni evoluția situațiilor de deteriorare și a promova menținerea și evoluția capacităților acestora, crescându-le în consecință posibilitățile de integrare socială.

În atribuirea acestor contracte, criteriile de calitate au prevalat asupra ofertei economice, ceea ce face posibilă promovarea unor programe de terapie inovatoare adaptate caracteristicilor fiecărui utilizator.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă 42 de milioane în îngrijirea persoanelor cu dizabilități intelectuale și îmbătrânire prematură