#Madrid –

Comunitatea Madrid va aloca 90,8 milioane de euro în acest an pentru îmbunătățirea formării angajaților și șomerilor din regiune. Investiția Guvernului regional se va face prin patru linii de subvenții pentru finanțarea costurilor cu predarea și cheltuielile salariale și contribuția la Asigurările Sociale pentru angajarea beneficiarilor.

Potrivit acordului aprobat astăzi de Consiliul Guvernatorilor, entitățile locale din regiune, precum și organismele lor autonome cu competențe în domeniul politicilor active de ocupare, printre altele, vor fi eligibile pentru ajutor. Această inițiativă, prin Ministerul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, poate fi solicitată din 26 iunie și pentru 15 zile lucrătoare. Prelucrarea poate fi gestionată din sediu electronic instituţional a executivului regional.

Prima dintre cele patru linii este axată pe inversarea depopulării în municipiile rurale și în acest scop vor fi alocați 16.050.000 de euro. Pot opta localitățile cu mai puțin de 2.500 de locuitori, asociațiile cu mai mult de jumătate din populația de aceste caracteristici și acele orașe incluse în Strategia de revitalizare a municipiilor rurale din Comunitatea Madrid.

Cel de-al doilea program, în valoare de 15 milioane de euro, urmărește promovarea activării profesionale în rândul șomerilor de lungă durată în vârstă de 45 de ani sau peste, sectorul de populație pentru care este îndreptată această inițiativă.

A treia activare profesională a alocat 35 de milioane de euro pentru șomeri de lungă durată și femei. În acest timp, se va oferi instruire pentru un total de 150 de ore și îndrumare profesională pentru căutarea activă a unui loc de muncă.

În sfârșit, și pentru programul de calificare profesională sunt investite 24,8 milioane pentru a subvenționa semnarea contractelor de formare cu normă întreagă pe zece luni. Prin aceasta se va dobandi pregatire profesionala corespunzatoare unui certificat profesional legat de ocupatie, de indrumare a invatarii acestora si de orientare profesionala pentru cautarea activa a unui loc de munca.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă peste 90 de milioane pentru programe de angajare și formare