#Madrid –

Consiliul guvernatorilor interimar a aprobat astăzi o investiție de 30,5 milioane în burse de formare profesională pentru peste 12.000 de studenți din Învățământul Superior pentru următorul an școlar 2023/24. De ajutor vor beneficia cei înscriși în centrele private din regiune în această etapă de învățământ neobligatoriu și se va acorda prioritate studenților cu mai puține resurse financiare.

Bursele FP pot fi procesate din ziua următoare publicării apelului în Monitorul Oficial al Comunităţii Madrid (BOCM), în a doua jumătate a lunii iunie. Părțile interesate pot obține mai multe informații și toate detaliile și cerințele pe portalul web instituțional www.community.madrid.

Cerintele pentru obtinerea acestora vor fi, printre altele, sa fii inscris sau sa ai loc rezervat pentru anul 2023/24, la orice ciclu de Formare Profesionala Superioara la modalitatea fata in fata sau la distanta si sa nu fii repetator la curs pt. la care se solicită bursa.

Sumele pe care le vor primi beneficiarii vor fi de 3.250, 2.875 și 2.500 de euro, în funcție de venitul pe cap de locuitor al familiei. Toate aceste cifre sunt pentru primul curs, în timp ce pentru al doilea și al treilea (cel din urmă pentru ciclurile duble) vor fi de 2.525, 2.225 și, respectiv, 1.925 de euro.

În plus, beneficiarii Venitului Minim de Inserție (RMI) vor primi 3.500 de euro în primul și 2.800 în al doilea, cu condiția ca centrele să nu mai încaseze. Cât despre cei cu Venit Minim Vital (IMV) vor avea aceleași sume ca și cele ale RMI.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă 30,5 milioane de burse FP de care vor beneficia peste 12.000 de studenți anul viitor