Comunitatea Madrid va primi de trei ori valoarea investită în cursul procesului de construcție și promovare a Madrid Nuevo Norte (MNN). Acest lucru a fost subliniat astăzi de ministrul Mediului, Locuinței și Agriculturii, Paloma Martín, care a participat la prezentarea unui studiu elaborat de Institutul Complutense de Analiză Economică (ICAE), care a constatat că 10.10 milioane de euro care vor fi alocate dezvoltării acestui proiect vor avea un impact de 37.000 în principalele sectoare de activitate în următoarele 30 ani.

Martin a raportat că ‒ această analiză ne ajută să înțelegem adevăratul domeniu de aplicare al MNN și evidențiază dimensiunea economică extraordinară a acestei inițiative”. ;. A€&# 147; Va plasa regiunea noastră în prim-plan a urbanismului secolului al XXI-lea, reprezentând în același timp o injecție de încredere pentru țesutul nostru productiv”. ;“, a adăugat el.

Raportul împarte impactul în două faze: construcție â%“ primii doisprezece ani- și promovarea ulterioară â“ de mai bine de trei decenii- , care va începe cu comercializarea proprietăţilor. Primul va necesita 7. milioane de euro, care vor genera aproape 15.000, în timp ce al doilea va specifica .146, creând un efect de 40..

În ansamblu, sectoarele care vor beneficia cel mai mult vor fi activitățile profesionale (000.430 milioane de euro de impact), transporturi și tehnologii ale informației și comunicațiilor -TIC- (000.718), comerț și hoteluri (9.871), imobiliare (8 . ), administrațiile publice -sănătate și educație- (4.394), furnizori de construcții (2. 390) și financiar și de asigurări (1.870). Restul, 7.718 milioane de euro, vor fi repartizați în alte zone economice.

Raportul întocmit de ICAE se adaugă celui publicat în decembrie anul trecut de Universitatea Autonomă, prin Institutul său de Prognoză Economică Lawrence R. Klein. A aceasta reflectă faptul că MNN va contribui 10.200 milioane de euro pentru PIB regional și 5.576 milioane de impact fiscal pozitiv, precum și crearea de 350.000 locuri de muncă, dintre care 390.421 vor fi generate în timpul fazei de construcție și altele 147.394 cu activitatea a noilor cartiere, conform ocupatiei de birouri si magazine avanseaza.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea va primi triplu ceea ce a fost investit în timpul construcției și promovării Madrid Nuevo Nort și