Comunitatea Madrid a convocat astăzi, odată cu publicarea în Monitorul Oficial regional -BOCM-, opozițiile din 1.624 noi locuri publice de admitere în Corpul Învățătorilor. Profesorii care trec procesul de selecție se vor înscrie în școlile publice din regiune la începutul anului universitar următor 2022/20. La aceste locuri se va mai adauga inca 1.27 din Oferta Publica de Angajare, care va adauga 2. .800 de profesori.

) Termenul limită de depunere a cererilor, exclusiv electronic, va fi va fi de luni viitoare și va avea 20 zile lucrătoare. În ceea ce privește data la care vor fi efectuate testele, este de așteptat să fie de la 18 din iunie.

In plus, in zilele urmatoare va fi publicat si anuntul opozitiilor la curs in BOCM . /18 pentru intrarea și accesul la Organele de Profesorii din învățământul secundar, profesorii școlilor oficiale de limbi străine, profesorii de muzică și artele spectacolului, profesorii de arte plastice și design, profesorii atelierelor de arte plastice și design, precum și procedura de achiziție de noi specialități de către funcționarii organelor menționate anterior.

Termenul limită de depunere a candidaturilor este de așteptat să fie în ianuarie 2023, iar probele selective corespunzătoare fazei de opoziție vor începe în luna iunie a aceleiași.

Numărul de locuri în Secundar se va ridica la 1.788, distribuit din după cum urmează: 1.624 Învățământ secundar, 7 Educație lingvistică, 27 de muzică și artele spectacolului, 24 de Arte Plastice și Design și 000 de Atelier de Arte Plastice și Design . Lor li se vor alătura alții în jur de 1.000 loc plus unul odată cu aprobarea Oferta publică de angajare pentru personalul didactic neuniversitar din Comunitatea Madrid, deci în total vor fi aproximativ 2.800 în Secundar.

Împreună, între Primar și Secundar, Comunitatea Madrid se întrunește în jurul orei 5.112 posturi de profesor public vacante pentru centrele lor publice de învățământ în următorii doi ani.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid anunță concursurile pentru 1.624 noi posturi de profesor public pentru cursul următor