#Madrid –

Consiliul de Guvern al Comunității Madrid a aprobat miercuri o investiție de 1,8 milioane de euro pentru funcționarea a două centre de urgență pentru femei și copii victime ale violenței în următorii trei ani. Aceste două resurse, situate în zona de nord-est a capitalei, și dependente de Ministerul Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale, însumează un total de 37 de locuri.

Acestea oferă cazare, întreținere, consiliere psihologică și consiliere juridică, printre alte servicii. În plus, acestea servesc drept suport în primele momente de luare a deciziilor pentru victime, în timp ce determină locul potrivit de reședință în funcție de fiecare circumstanță.

Din 2020, au deservit un total de 388 de femei și 336 de minori. Un total de 19 persoane lucrează în ambele dispozitive de urgență, inclusiv coordonatori, psihologi, asistenți sociali și tehnicieni.

Aceste centre se adaugă celor 55 de Puncte Municipale răspândite pe întreg teritoriul regiunii care au sprijinit peste 10.000 de femei, la care trebuie adăugate 800 de minori și peste 240 de membri ai familiei.

În plus, Comunitatea Madrid va avea în curând cel de-al doilea Centru de criză pentru victimele violenței sexuale, deschis 24 de ore, care va avea opt locuri rezidențiale pe lângă alte servicii precum îngrijire psihologică, juridică și socială. Acolo vor lucra un coordonator, șase psihologi, cinci avocați, cinci asistenți sociali și șase educatori sociali.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid alocă 1,8 milioane de euro pentru două centre de urgență pentru femeile victime ale violenței