#Madrid –

Agenda culturală a Comunității Madrid va avea premiera în acest weekend în Sala Roșie a Teatros del Canal (până pe 12 februarie), a lui La Mosca (La Mouche), o versiune gratuită a nuvelei de George Langelaan, adaptată și regizat de Valérie Lesort și Christian Hecq pentru Théâtre des Bouffes du Nord.

Piesa are loc în centrul unui oraș din anii șaizeci, unde protagonistul, Robert, locuiește cu mama sa. Chel, slăbănog și irascibil: îndeplinește toate criteriile pentru un burlac confirmat care își petrece cea mai mare parte a timpului într-un garaj transformat în cameră-laborator, încercând să asambleze o mașină de teleportare. Prin mișcarea corpului, efecte speciale și estetică de pe vremea începuturilor computerului, Musca (La Mouche)este prezentat ca un laborator de explorare scenica si vizuala, creand un teren de joc extraordinar.

Sala verde a Teatros del Canal (până pe 12 februarie) oferă piesa toate melodiile de dragostecu rolul principal Eduard Fernandez și regizat de Andres Lima dintr-un text al autorului argentinian santiago lozaîn coproducție cu Teatros del Canal sub etichetă Crearea canalului. Este un omagiu adus unei femei, unei mame care și-a dedicat viața îngrijirii celorlalți, a se dedică treburilor casnice, a iubi și a păstra liniștea. O femeie care vorbește din bucătăria ei, unde lucrarea îi atrage amintirile și lumea ei interioară, dragostea ei, soțul ei, fiul ei, cântecele ei de dragoste.

La rândul său, Camera Neagră prezintă noul proiect al lui Antonio C. Guijosa, scrisorile lui Cristiano comedie despre succes, mediocritate, nonconformism și idei romantice.

La fel, seria de concerte Canal Electro-Pop duceți grupul în Camera de Cristal vineri hiperpunk, Pedraxe. În plus, și în cadrul programului duminica familiei de la Teatros del Canal, care are ca scenă și Sala de Cristal, cei mici se vor bucura de spectacolul pentru copii din mâna Marisei Tejada și Raúl Balbuena Fabrica de vise.

Sala José Luis Alonso a Teatrului de la Abadía găzduiește, până duminică, Peretele, sub conducerea lui Egly Larreynaga, o coproducție între Teatrele Fabricii de Tutun din Bristol și La Abadía. Este o piesă de teatru documentar care va pune în scenă conversații structurate între persoane care nu pot fi găsite personal. Doi artiști a căror mobilitate de a călători este decimată se vor întâlni, se vor cunoaște și își vor împărtăși poveștile. Se vor conecta printr-un apel video pe care publicul îl va putea vedea pe un ecran mare. Concomitent, doi actori îi vor întruchipa pe acești doi artiști pe scenă, interpretându-și întâlnirea în timp real.

Corral de Comedias de Alcalá de Henares (10 și 11 februarie), programează piesa pentru aceste zile Scrisori vii. Carmen Laforet și Elena Fortún, sub conducerea Paulei Paz. Este o piesă în care, prin corespondența dintre cei doi, cei doi scriitori prind viață pe scenă. Regizorul acestei piese sensibile și subtile, Paula Paz, a petrecut ani de zile făcând teatru în limba spaniolă în spaniolă și engleză la Teatrul Cervantes din Londra. Cu această ocazie, s-a inspirat din epistolar Cu inima si sufletul, pentru a scoate la lumină pe acești doi mari intelectuali ai țării noastre.

Colosseumul Regal Carlos III din San Lorenzo de El Escorial prezintă cea mai recentă producție a Morboria Teatro (11 februarie), încurcăturile lui Scapin, de Molière, sub conducerea Eva del Palacio. Este o farsă dramatică inspirată din comedia de artă italiană, cea mai bună mostră de resurse comice care include tradiția populară a teatrului renascentist până în baroc, pentru a ajunge până în zilele noastre.

Sâmbătă, 11, va avea Centrul Cultural Paco Rabal Traieste Moliere, sub conducerea lui Yayo Cáceres. O poveste de dragoste, zdrobire, gelozie, întâlniri, neînțelegeri, dueluri, dansuri, cântece… și o selecție dintre cele mai amuzante, ironice, sarcastice și scandaloase scene ale geniului comediei. La rândul său, Centrul Cultural Pilar Miró găzduiește, sâmbătă, 11, spectacolul de păpuși Unde este când a plecat?a Companiei Coma 14 de Arte Spectacolului.

programarea expozițiilor

La fel, muzeele și sălile din Comunitatea Madrid oferă un program expozițional interesant și variat în aceste date. Deci, expunerea Regiune. Peisaj, fotografie și patrimoniu propune o călătorie unică prin Comunitatea Madrid printr-o selecție de 199 de fotografii, câte una pentru fiecare dintre municipalitățile și cartierele din Madrid, din perspectiva peisajului ca patrimoniu. O parte din rezultatul programului Regiunea Misiuniio misiune fotografică istorică pe întreg teritoriul regiunii, desfășurată de 17 fotografi și 16 fotografi.

Pentru prima dată, o instituție publică din Madrid promovează o misiune fotografică al cărei rezultat a fost o colecție fotografică istorică de aproape două mii de imagini. Expoziția, care poate fi văzută în El Águila până pe 7 mai, este o fereastră deschisă către peisajele naturale și urbane ale Madridului: orașele sale de munte și cartierele sale. între piste, câmpurile ei cultivate și străzile ei parcurse de mii de turiști. O plimbare de la Hipódromo de la Zarzuela până la transferul lunii mai în Ambite, de la Palacio de Aranjuez la un refugiu de vânătoare din La Hiruela.

Muzeul Centrului de Artă Dos de Mayo al Comunităţii Madrid-CA2M găzduieşte expoziţia Jon Mikel Euba. Animale care suportă greutatea unor sarcini misterioase în medii create de forțe opusecuratorială de Manuel Segade, care poate fi văzută până pe 23 aprilie.

La rândul său, Sala Castellana 214, a Fundației Canal, a inaugurat recent expoziția, noi suntem apacare abordează, prin imagini, instalații audiovizuale și cel mai lung tunel led din Europa, rolul râurilor ca configuratori ai peisajelor culturale și naturale, bogăția diferitelor ecosisteme, relația dintre apă și energie.

În plus, Comunitatea Madrid colaborează cu diferite instituții culturale în promovarea și diseminarea culturii. Astfel, Museo Nacional del Prado expune, până pe 5 martie 2023, zobel. viitorul trecutului. Aceasta este o expoziție care aduce un omagiu unei figuri fundamentale din pictura spaniolă din a doua jumătate a secolului XX: Fernando Zóbel.

De asemenea, și până pe 17 aprilie, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia a programat, în colaborare cu Executivul regional, expoziția, Margareta Azurdia. Margarita Rich Dinamită bogată, Aceasta este prima monografie din Europa dedicată Margaritei Azurdia, una dintre cele mai emblematice artiste din America Centrală a secolului XX.

VINERI, 10 FEBRUARIE

Musca (La Mouche)

Valérie Lesort, Christian Hecq și Théâtre des Bouffes du Nord

Până pe 12 februarie – vineri și sâmbătă 20:30 și duminică 12:00 – Sala Roja – Teatros del Canal. MADRID

toate melodiile de dragoste

Andrés Lima, Eduard Fernández și Santiago Loza

Până pe 12 februarie – vineri și sâmbătă 19:45 și duminică 18:00 – Sala Verde – Teatros del Canal. MADRID

scrisorile lui Cristian

Antonio C. Guijosa

Până pe 12 februarie – vineri și sâmbătă 18:30 și duminică 17:00 – Sala Negra – Teatros del Canal. MADRID

pedraxe

Canal Electro-Pop

21:00 – Sala de cristal – Teatros del Canal. MADRID

Scrisori vii. Carmen Laforet și Elena Fortún

Paula Paz

Până pe 11 februarie – vineri și sâmbătă 19:30 – Corral de Comedias. ALCALA DE HENARES

Sâmbătă, 11 FEBRUARIE

Peretele

Egly Larreynaga și Juan Ayala

Până pe 12 februarie – vineri și sâmbătă 20:00 și duminică 19:30 – Sala José Luis Alonso – Teatro de la Abadía. MADRID

Încurcăturile lui Scapin a lui Molière

Ajunul Palatului

19:00 – Colosseumul Regal Carlos III. SAN LORENZO DIN EL ESCORIAL

Traieste Moliere

Oh Teatru

ora 20.00 – Centrul Cultural Paco Rabal. MADRID

Unde este când a plecat?

Coma 14 Scenic Arts Company

20:00 – Centrul Cultural Pilar Miró. MADRID

DUMINICĂ, 12 FEBRUARIE

fabrica de vise

Marisa Tejada și Raúl Balbuena

duminica familiei

Ora 12:00 – Sala de cristal – Teatros del Canal. MADRID

MUZEELE ȘI EXPOZIȚII

Regiune. Peisaj, fotografie și patrimoniu

Până pe 7 mai 2023 – El Águila. MADRID

Jon Mikel Euba. Animale care suportă greutatea unor sarcini misterioase în medii create de forțe opuse

Până la 23 aprilie 2023 – CA2M Muzeul Dos de Mayo Art Center. MOSTOLES

noi suntem apa

Până pe 30 iunie 2023 – Sala Castellana 214 – Fundația Canal. MADRID

zobel. viitorul trecutului

Până la 5 martie 2023 – Muzeul Național Prado. MADRID

Margareta Azurdia. Margaretă bogată Dinamit bogat

Până la 17 aprilie 2023 – Muzeul Centrului Național de Artă Reina Sofia. MADRID

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aduce publicului proiectele scenice ale lui Valérie Lesort, Christian Hecq, Andrés Lima sau Egly Larreynaga