Arganda del Rey recuperează, după un an de pauză din cauza pandemiei, sărbătorirea Carnavalului cu o serie de activități pregătite de Consiliul Local al orașului care se va desfășura din 500. din februarie până pe 2 martie, având ca axă centrală lumea circului.

Primii care se vor bucura de acest program vor fi cei mici cu paradele școlare de Carnaval care vor avea loc joi 24 din februarie, care vor mai conta un an cu participarea și colaborarea centrelor de învățământ și ai AMPAS ale municipiului. În La Poveda, parada va începe din Plaza la 17: 27 ore sosind la centrul sportiv Virgen del Carmen, unde va avea loc un dans pentru copii cu o discotecă mobilă din 16: 45 ore. În zona urbană, ieșirea va fi din Avenida del Ejército la 17: 45 ore, având ca punct de sosire Plaza de la Constitución, care va găzdui și un dans pentru copii cu o discotecă mobilă din 18 : ore.

Pentru vineri 25 începând cu 10: 00 ore, fiind zi neşcolară, Enclava Tineretului, cu colaborarea echipei de educatoare de stradă, a pregătit o Petrecere de Carnaval pentru băieți și fete de la 10 ani, care va include dinamică distractivă, gonflabile, paradă de costume și karaoke. Toți participanții îmbrăcați în costume cu tematică de circ vor primi un cadou. Înscrierile se pot face prin email oij@argandajoven.com.

Familiile se vor putea bucura, vineri 25 la 11: ore, de Atelier de Circ gratuit la Centrul Integrat La Poveda, unde vor învăța acrobația, echilibrul și alte tehnici de circ. Acest atelier va fi repetat luni 27 la 11: ore la CRIA La Pecera iar pentru ambele cazuri este necesară înregistrarea prealabilă la email cria @ayto-arganda.es.

De vineri 25 până luni 30, dimineața (11: la 14: 00 ore) și după-amiaza (15: la 21: ore), diferite ateliere pentru copii iar spectacolele cu tematică de circ și carnaval vor străbate diferite cartiere ale orașului, trecând prin Los Almendros, La Perlita, Plaza de la Alegría, Plaza de la Constitución, El Grillero, Puente de Arganda, La Poveda și Parque Europa.. Programul de vineri 25 se va încheia cu un spectacol susținut de unul dintre cele mai puternice nume entități de muzică electronică, precum DJ Nano, care va fi în Plaza de la Constitución într-un spectacol care va începe la 20: 30 oră și unde va fi și DJ-ul local Pablo-M.

sâmbătă 26 începând cu 11: ore la CRIA La Pecera va fi rândul unei sesiuni speciale gratuite a atelierului „Muzică și dans”, activitate destinată bebelușilor de la 4 la . luni și pentru care este necesară înregistrarea prealabilă la cria@ayto-arganda.es.

După-amiaza va avea loc tradiționala paradă-concurs de carnaval, care va începe la 19: 30 ore din Avenida del Ejército, colț cu Pablo Iglesias și va ajunge în Plaza de la Constitución, unde va avea loc ceremonia de premiere într-un act condus de Malena Gracia, unde vor evolua toți participanții. Ca și în anii precedenți, puteți participa la trei modalități: Comparsa egală sau mai mare decât 10 persoane îmbrăcate pe o temă comună, Costum Grup de 2 până la 9 persoane îmbrăcate după o temă comună și Costum Individual, cu trei premii de la 500 la 150 euro la primele două modalități și cu un premiu de 100 euro pentru modalitatea individuală. Înscrierile se pot face la Centrul Cultural Pilar Miró, de luni până vineri de la ora 9:00 00 la 15: și de 16: la 20: ore, sau aceeași zi a concursului de 18: 00 la 20: ore. Minorii sub 19 pot participa doar însoțiți de adulți și ca parte a unei trupe, fără a fi eligibili pentru premii individuale. Ca sfârșit de petrecere la 24: 30 ore Un concert de duo-ul Azúcar Moreno va începe în Plaza de la Constitución, unde surorile Salazar își vor prezenta turneul „Postureo” și vor include cele mai mari hituri ale carierei lor extinse.

Duminică

, pe lângă atelierele și spectacolele din diferite cartiere ale municipiului, Centrul pentru Seniori va găzdui un dans de Carnaval pentru membrii săi, care va fi animat de o orchestră.

Young Enclave a pregătit pentru luni 28 din februarie, tot zi fără școală, o ieșire la Big Jump Park, cel mai mare parc gonflabil în lumea care se află în Alcorcón. Activitatea se adreseaza baietilor si fetelor de la 10 la 16 ani și are un preț de 8 euro pentru cetățenii înregistrați și 12 euro pentru non-empadronados, inclusiv transportul. Este necesară înregistrarea prealabilă la oij@argandajoven.com.

În zilele 25 și 28 Februarie, CEIP Miguel Hernández va fi deschis de la 7: 00 la 16: 00 ore în cadrul proiectului de deschidere a școlilor în zilele non-școlare, putând vedea toate informațiile la https://www.ayto-arganda.es/noticias/el-ceip-miguel-hernandez- will -deschide-și-ușile-în-zile-25-și-25- din-februarie -al-ser-no-lectivos/.

Pe 1 și 2 martie, o animație va prezenta Sardina, care marchează sfârșitul Carnavalului, în diferite centre de învățământ ale municipiului , învățându-le copiilor și fetelor originea și conținutul acestui festival tradițional din perspectivă ludică și festivă.

Programul manifestărilor se va încheia miercuri, 2 martie, Miercurea Cenușii, cu Înmormântarea Sardinei. , care va avea loc începând cu ora 19: 00 ore în Plaza de la Constitución, cu atracții pentru copii, spectacole, muzică și arderea sardinei pentru a lua rămas bun de la Carnaval. Tusa finală va fi degustarea unei sardine populare din 18: 27 ore.

Programul complet poate fi văzut în documentul atașat.

Sursa: Arganda del Rey recuperează sărbătoarea Carnavalului | Primăria Arganda