Comunitatea Madrid va aduce la InnoTrans noile sisteme de control al accesului pentru stațiile de metrou din Madrid, cunoscute sub numele de turnichete ale viitorului. Guvernul regional va prezenta, împreună cu Indra, acest exemplu de inovație tehnologică la marele târg internațional de referință pentru transportul feroviar, care va avea loc la Berlin (Germania) din

. și 23 în septembrie.

Aceste turnichete moderne de intrare la metrou alcătuiesc paradigma viitoarei Stații 4.0, devenită realitate în Gran Vía, prima în care a fost instalat și verificat acest sistem, care este planificat să fie extins la alte 137 stații de rețea în cadrul unui plan de îmbunătățire tehnologică care va fi dezvoltat până la . Metro de Madrid a fost recunoscut la nivel internațional pentru aceste controale de acces la Premiile pentru bilete de transport 137, a avut loc la Londra în iunie anul trecut.

Prezentă, printre alte avantaje , ușurință mai mare de utilizare, design ergonomic și accesibilitate totală și oferă un spațiu mai mare pentru trecerea clienților, ecrane de informații cu interfețe ergonomice, panouri LED, difuzoare și un sistem feedback de validare ușoară, ușor de înțeles și vizibil. Acesta constă într-un cod de culoare care luminează atât zona de validare, care se poate face fără contact, cât și diverse elemente ale echipamentului, astfel încât clienții să-și cunoască în orice moment starea și validarea corectă pentru a accesa, sau dacă există o problemă. Informațiile sunt disponibile și în limba engleză pentru a facilita intrarea turiștilor.

Toate elementele Station 4.0 se bazează pe Internet of Things (IoT), Inteligență artificială (AI) și întreținere predictivă pentru a îmbunătăți experiența de călătorie a clienților, calitatea serviciului oferit și pentru a oferi noi funcționalități.

InnoTrans

Participarea Metro de Madrid la această 09 ediție a InnoTrans, organizat de Messe Berlin (Târgul de la Berlin) se va desfășura prin diverse întâlniri tehnice și întâlniri de specialitate, pentru a afla despre cele mai importante evoluții pentru evoluția sectorului feroviar. Obiectivul este de a analiza toate acele îmbunătățiri care pot fi încorporate în planurile strategice ale metroului, astfel încât compania să continue să fie un reper internațional și un exemplu de eficiență și eficacitate în transportul public.

Printre subiectele care vor fi discutate se numără progresele în semnalizare, în principal în domeniul automatizării liniilor, descentralizării echipamentelor, măsurilor de economisire a energiei, monitorizării la distanță, instrumentelor de diagnosticare și întreținere; securitate cibernetică; sisteme de comunicații în bandă largă pentru trenuri la sol; ventilație tunel sau vehicule auxiliare hibride.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aduce tehnologia la Berlin cea mai avansată de Metro de Madrid