Comunitatea Madrid a acordat Premiul de deschidere 2022 artistei Irene Grau pentru piesa sa de 3 mm, expusă la galeria Juan Silió din capitală. Lucrarea va fi achiziționată de guvernul regional și va deveni parte a Colecției Museo Centro de Arte Dos de Mayo -CA2M- situat în Móstoles.

Ministrul Culturii, Turismului și Sportului, Marta Rivera de la Cruz, a înmânat ieri acest premiu, dotat cu 10. euro, care este un exemplu de sprijin al Executivului regional pentru crearea , artele vizuale și piața artei.

Prin acest premiu, Comunitatea recunoaște calitatea unuia sau mai multor artiști care participă la edițiile anuale ale Apertura Madrid Gallery Weekend, evenimentul cu care Asociația Galeriilor de Artă își deschide sezonul expozițional .

Juriul a evidențiat modul în care artistul abordează construcția peisajului din pictură. În acest caz, prin picturile realizate cu granit și marmură, care reflectă complicitatea și puterea de transformare pe care o poate conține un singur element. Grau este unul dintre creatorii care a reflectat cel mai mult asupra naturii, peisajului, procesului și formalizării acestuia prin pictură.

Irene Grau (Valencia,

) are un doctorat în Arte Plastice la Universitatea Politehnică din Valencia. Toată opera sa se învârte în jurul picturii și peisajului, procesului și deplasării. Utilizează cercetări riguroase asupra posibilităților picturii monocrome și a modului în care aceasta se raportează la peisaj, ca gen și ca cadru, dar mai ales ca experimentare, ca mod de a vedea din acțiunea mersului. Toate acestea se amestecă urmând tradițiile picturii radicale monocrome, picturii murale, proceselor performative și artei conceptuale. investigație în natură in situ , uneori însoțită dintr-o perioadă în studio în care experimentează cu diferite materiale și tehnici, pentru a termina în spațiul expozițional, unde este din nou transferat și transformat pentru a crea o entitate cu specificul spațiului.

Colecția Muzeului CA2M se extinde în fiecare an prin achiziții precum Premiul de deschidere 2022, care se adaugă altor achiziții precum ARCO

.

Mai multe informații la www.ca2m.org.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Orașul Madrid acordă Premiul de deschidere 2022 artistei Irene Grau2022