#Madrid –

Comunitatea Madrid a închis în total 23 de proiecte care au generat investiții de 7,4 milioane de euro în 2022 prin Invest in Madrid, agenția de atragere a investițiilor străine a guvernului regional și reactivată anul trecut pentru a consilia companiile străine care se stabilesc în regiune.

Suma provine de la investitori care și-au confirmat deja sosirea în Comunitatea Madrid și din cei 108 care au fost gestionați (21%), care vor genera și aproape 200 de locuri de muncă. Acest lucru a fost evidențiat de ministrul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, Javier Fernández-Lasquetty, în cadrul unei ședințe informative în care a făcut bilanțul principalelor cifre de activitate ale biroului de pe lângă departamentul său.

Investițiile au fost rezultatul a peste 300 de întâlniri organizate de Invest in Madrid cu 450 de companii contactate de biroul condus de Rodrigo de la Mota. Managerul său a subliniat strategia proactivă de atragere a proiectelor, ceea ce i-a determinat pe reprezentanții entității să călătorească în special în țările din America Latină pentru a explica avantajele competitive ale deschiderii unei afaceri în Comunitatea Madrid. De fapt, aproape 10% din investițiile străine directe provin din Conul de Sud american.

În plus, SUA se remarcă și ca țară investitoare în Comunitatea Madrid, urmate de europeni precum Regatul Unit, Germania sau Franța. De asemenea, companiile asiatice din India sau Thailanda și-au confirmat sau au început deja sosirea în regiune.

Potrivit Invest in Madrid, în ceea ce privește sectoarele care au fost implementate, Tehnologiile Informației și Comunicațiilor -TIC- sunt cele care atrag cea mai mare parte a capitalului străin. Până la opt proiecte din acest domeniu și-au început călătoria în Comunitatea Madrid în 2022, desfășurând diverse activități legate de Fintech, dezvoltare de software, inginerie, cercetare sau produse digitale, printre altele.

Instalarea acestui tip de companii este deosebit de semnificativă, întrucât este o activitate economică care atrage și reține talentul înalt calificat în regiune, ajutând în același timp companiile locale să-și promoveze și să-și extindă afacerile, oferindu-le materiale și suporturi care să le ajute să optimizeze. procesele lor și deschiderea către noi nișe de piață.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid a generat peste 7 milioane de investiții cu Invest in Madrid