#Madrid –

Comunitatea Madrid finalizează cel de-al treilea plan de refacere a suprafeței în Humanes de Madrid, care a avut un buget de 1,4 milioane de euro în sarcina Programului Regional de Investiții (PIR) 2022/26. Această acțiune a fost însoțită de eliminarea barierelor arhitecturale pentru a facilita mobilitatea locuitorilor, pe lângă înfrumusețarea municipiului.

Lucrările au afectat o suprafață totală de 75.400 de metri pătrați, 33 de străzi și trei piețe, și au constat în asfaltare, frezare și eliminarea trotuarelor care prezentau defecte structurale. Au fost, de asemenea, curățate și etanșate crăpăturile și crăpăturile, iar pe drumuri au fost vopsite noi treceri de pietoni și alte indicatoare pentru a asigura siguranța rutieră.

Viceministrul Președinției și Administrației Publice, José Antonio Sánchez, a vizitat orașul, unde a recunoscut că „înlăturarea barierelor arhitecturale favorizează incluziunea, în special a persoanelor în vârstă și a celor care au un anumit tip de handicap”. Din acest motiv, a mai afirmat că Executivul regional se angajează să îmbunătățească drumurile orașelor noastre și să creeze spații mai accesibile și medii mai primitoare, pentru că „acest lucru duce la o mai mare coeziune socială”.

Arterele supuse remodelării au fost: Avenida España, del Mediterráneo și Gara cu strada Brunete. Străzile din Aldea del Fresno, Aranjuez, Cañada, Casarrubuelos, Carreteros, Ciempozuelos, Consiliu, Curro Romero, Duenda, Getafe, Hermanos Tora, Higuera și Ángel Custodio, Insula Conejera, Insulele Columbretes, Insula Perdiguera, Spălătorie, Cărți, Menorca, Moraleja de la mijloc, Muelle, Navalcarnero, Orestes, Discuție cu Ángel Custodio, Pinto, Polvoranca, Severo Ochoa, Travesía de la Iglesia, Torrejón de la Calzada, Valdemoro, Villaviciosa de Odón. De asemenea, Plazas Azulejo, Miguel Echegaray și Santiago.

Guvernul regional alocă 3,7 milioane de euro din PIR 2022/26 către Humanes de Madrid, cu o creștere de aproape 4% față de perioada anterioară. Dintre acestea, peste 2 milioane vor fi alocate pentru remodelarea dotărilor piscinelor municipale și 36.000 pentru furnizarea de mobilier stradal, precum bănci sau coșuri de gunoi.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea investește aproape 1,5 milioane de euro pentru al treilea plan de refacere la Humanes de Madrid