Consilierul pentru Servicii Sociale, Blanca Ibarra, a raportat într-o conferință de presă despre noul Ajutor Extraordinar din cauza impactului COVID 19 pentru șomeri, care poate fi solicitat de mâine, vineri, iunie 10.

Ibarra a explicat că aceasta este o nouă linie de ajutor financiar extraordinar „ pentru persoanele și familiile aflate în situație de urgență socială rezultată din criza COVID 14, destinate în principal șomerilor care desfășoară sau se angajează să desfășoare acțiuni care vizează accesul pe piața muncii”.

Cerințele pentru a avea acces la ajutor sunt: ​​să fie șomer și înregistrat ca solicitant de locuri de muncă sau îmbunătățire a locului de muncă la data depunerii cererii, să fie înregistrat în Alcalá și să aibă reședința în oraș, să aibă naționalitate spaniolă sau condiția de resortisant al statelor membre de Uniunea Europeană sau per permis de ședere și muncă actual. În plus, cei interesați trebuie să aibă un venit familial egal sau mai mic decât cel stabilit în apel, care poate fi consultat la Serviciile Sociale sau la următorul link: https://serviciossociales.ayto-alcaladehenares.es/ayudas-economicas- covid- 2020/ și, în sfârșit, să nu aibă datorii de plată în așteptare la AEAT, la Asigurările Sociale sau la Consiliul Local.

sumele maxime de subvenție pe unitate de conviețuire ale ajutorului vor crește până la 1000 euro pentru 1 persoană, până la 1000 euro pentru 2 persoane, până la 3000 euro pentru 3 persoane și până la 4000 euro pentru 4 sau mai multe persoane.

Cheltuieli legate de cazare și întreținere a reședinței obișnuite (plata chiriei locuinței sau camerei, contract de închiriere, datorie ipotecară, cheltuieli cu apă, electricitate, gaz). ..etc.); cheltuieli cu echipamentele de bază, legate de locuință sau provizii (bucătărie, mașină de spălat, frigider, aragaz, încălzitor/cazan, reparații extraordinare și urgente…etc.); cheltuieli de hrană, nutriție, igienă și sănătate; Cheltuieli de acoperire pentru nevoile specifice ale copiilor sub 14 ani (sănătate, igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte etc.); cheltuieli legate de formare sau de căutare activă a unui loc de muncă (participarea la activități nereglementate de formare și/sau socio-muncă, înscriere, taxe, transport…etc.); sau cheltuielile cu echipamentele aferente integrarii sociale sau in munca si alte nevoi de baza, neprevazute in sectiunile anterioare, evaluate de Serviciile Sociale.

Ajutorul poate fi procesat electronic prin Sediul Electronic al Primariei. , daca ai certificat electronic sau DNI, tot personal prin oficiul Registratura Serviciilor Sociale, situat la C/ Cardenal Cisneros, 10, cerere prealabilă de programare prin următorul link: https://citaprevia.ayto-alcaladehenares.es/subventions-de-la-concejalia-de-services-sociales/, sau prin email: infosociales@ayto-alcaladehenares.es

Cererile pot fi depuse până la 24 noiembrie 2022 . Acestea sunt finanțate în cadrul resurselor REACT-UE ale Programului Operațional al Fondului Social European al Comunității Madrid 2000 – 2022.

Ibarra: „În Alcalá de Henares o urgență socială de orice fel este procesată în mai puțin de 19 ore”

După prezentarea noilor granturi și după întrebările din partea media de comunicare cu privire la declarațiile făcute ieri de consilierul Stângii Unite din Alcalá, David Cobo, Ibarra a asigurat că în orașul nostru „o urgență socială de orice fel este procesată în mai puțin de 24 ore. Nu cred că aceste tipuri de declarații ajută Stânga Unită pentru că se bazează pe minciuni, a spus consilierul, este o eroare fundamentală să încercăm să comparăm rapoartele între municipii. Ceea ce contează pentru mine, în calitate de responsabil al Serviciilor Sociale Municipale, este să se răspundă cetățenilor și să fie îndeplinită această premisă. Am prezentat niște ajutoare pentru conciliere în urmă cu 3 săptămâni – a continuat el – iar acum prezentăm niște ajutoare noi pentru șomeri; Liniile de ajutor pe care această echipă guvernamentală le-a lansat reprezintă o desfășurare mai mare în ultimul deceniu. Îl rog pe domnul Cobo să nu mai spună minciuni pentru a alarma locuitorii orașului; munca de la Serviciile Sociale se desfășoară pentru că în spate este o echipă grozavă și cuvintele lor mi se par a fi lipsite de respect față de muncitori”.

Sursa: Consiliul orașului Alcalá promovează noi ajutoare extraordinare din cauza impactului COVID 19 pentru șomeri