Comunitatea Madrid a încredințat Fundației Juan XXIII procesul de digitalizare a fișierelor pe hârtie incluse în divizia sa audiovizuală, colaborând astfel cu plasarea în muncă a persoanelor cu dizabilități intelectuale . Mai exact, este vorba despre documentație aferentă Consiliului Consultativ pentru Telecomunicații, cu procesarea titlurilor de calificare, proceduri de inspecție, planificare a spectrului radio și reglementări sectoriale, printre altele.

.

Consilierul pentru Administrație Locală și Digitalizarea Guvernului Regional, Carlos Izquierdo, a vizitat astăzi Fundația pentru a afla despre serviciul de ocupare a forței de muncă în care datele digitale, spațiu în care lucrează 20 oamenii și care oferă soluții practice, măsuri organizatorice și strategice pentru managementul informației .

“Această colaborare nu reprezintă doar sprijinul Guvernului pentru incluziunea socială și profesională a acestor persoane, ci și un contribuție importantă la politica zero hârtie în cadrul Administrației, cu avantajele ulterioare pe care aceasta le presupune, precum reducerea timpilor de căutare a informațiilor, o mai mare securitate, flexibilitate și reducerea costurilor”, a subliniat ministrul.

În total aproape 1.000 unități de documentare vor fi digitizate, între dosare și fișiere suspendate. Pentru a face procesul posibil, în primul rând, elemente precum capsele sau clemele sunt îndepărtate și tot materialul de hârtie este scanat pentru a înregistra datele. În final, documentele digitizate sunt generate și trimise către departamentul de origine.

„Guvernul regional lucrează pentru ca nimeni, din punctul de vedere al noilor tehnologii, să nu rămână în urmă. Din acest motiv, începând cu luna martie, vom prezenta Planul de Formare Digitală pentru cetățeni, care vizează promovarea includerii și accesibilității acestor resurse de către cele mai vulnerabile grupuri”, a declarat Izquierdo.

Sursa : Comunitatea Madrid – Comunitatea comandă Fundației Juan XXIII să-și digitalizeze dosarele pe hârtie, colaborând cu angajarea persoanelor cu dizabilități