#Madrid –

Comunitatea Madrid va explora noi căi de colaborare cu Fundația Luzón în beneficiul pacienților cu scleroză laterală amiotrofică (ALS). Din acest motiv, ministrul Sănătății, Fátima Matute, s-a întâlnit astăzi, la sediul Ministerului, cu reprezentanți ai entității, după întâlnirea anterioară pe care au avut-o la începutul anului cu președintele regional, Isabel Díaz Ayuso, în Real Casa de Correos, și care a servit la avansarea creării primului centru rezidențial public din lume dedicat exclusiv acestui tip de pacienți. Infrastructura va fi operațională în 2026 în vechea clinică Puerta de Hierro din capitală.

„Am reiterat Fundației Luzón că, prin această inițiativă, ca și în cazul Centrului de zi pentru persoanele cu SLA, care va fi funcțional în prima jumătate a anului 2024 la Spitalul public Enfermera Isabel Zendal, regiunea dorește să fie o referință. naţionale şi internaţionale în tratamentul celor care suferă de această boală”, a spus Matute. Consilierul a adăugat că intenția Executivului regional este de a coopera cu sectorul al treilea pentru atingerea obiectivului „garantării unei mai bune calități a vieții, atât pentru cei care suferă de Scleroza Laterală Amiotrofică, cât și pentru familiile acestora”.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea explorează noi căi de colaborare cu Fundația Luzón pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacienților cu SLA