Ministerul Sănătății din Comunitatea Madrid a detectat 23 posibile cazuri de infecție a variolei maimuțelor din regiune, care sunt în prezent studiate în coordonare cu Centrul Național de Microbiologie, care dispune de tehnica necesară pentru confirmarea sau excluderea acestui prim diagnostic.

Cunoscut și ca variola de maimuta, este o boala foarte rara.frecventa, care se prezinta in general cu febra , mialgie, limfadenopatie (glandele umflate) și erupție pe mâini și pe față, asemănătoare cu varicela. În general, transmiterea ei are loc pe cale respiratorie, dar datorită caracteristicilor cazurilor 23 suspecte de infecție, sugerează că are a fost prin contact cu mucoasele în timpul actului sexual.

Persoanele studiate evoluează pozitiv și sunt izolate în casele lor, deși trebuie menținută o supraveghere atentă deoarece pot necesita internare în spital. Direcția Generală de Sănătate Publică așteaptă rezultatele testelor de laborator și evaluează rolul vaccinului împotriva variolei în controlul transmiterii, precum și utilizarea antiviralelor dacă este cazul. De asemenea, efectuează o anchetă epidemiologică a celor afectați și identifică posibile contacte.

Trecut în luna mai, Marea Britanie a lansat o alertă sanitară către Organizația Mondială a Sănătății, în conformitate cu reglementările internaționale de sănătate, după depistarea primelor patru cazuri în Europa. Prin această alertă, tehnicienii Direcției Generale de Sănătate Publică au informat sistemul de sănătate din Madrid descriind simptomele, cu care a fost posibilă identificarea celor opt posibili primii afectați care au fost raportați ieri Ministerului Sănătății.

. )

Sursa : Comunitatea Madrid – 23Comunitatea Madrid detectează 23 posibile cazuri de infecție cu variola maimuțelor în regiune 23