Ministrul Președinției, Relațiile cu Instanțele și Memoria Democrată, Félix Bolaños, a prezidat cea de-a șaptea ședință a Comitetului de Situație a Securității Naționale care analizează situația dintre Rusia și Ucraina.

Reprezentanți au participat la reuniunea Ministerele Afacerilor Externe, Apărării, Internelor, Transporturilor, Muncii, Afacerilor Economice, Tranziției Ecologice, Industriei, Finanțelor, Agriculturii, Politicii Teritoriale și Incluziunii, precum și reprezentanți ai Departamentului Securității Naționale a Președinției Guvernului, ai Ministerului Național. Centrul de Informații, Cabinetul Președinției Guvernului și Secretarul de Stat pentru Comunicare.

În ședința de astăzi, evoluția diferitelor grupuri de lucru, privind securitatea cibernetică, executarea sancțiunilor împotriva Rusiei și primirea refugiaților. În ceea ce privește acest ultim punct, a devenit clar că Spania este una dintre țările care a răspuns cu o mai mare agilitate și o mai mare protecție pentru persoanele strămutate, așa cum este recunoscut de ICNUR. Guvernul Spaniei va continua să lucreze, în colaborare cu toate administrațiile, pentru ca persoanele care vin în țara noastră fugând de războiul lui Putin să poată obține, așa cum au făcut până acum, protecție temporară în mai puțin de . ore în centrele de recepție, evaluare și referire create în acest scop.

Sursa: Guvernul Spaniei – Comitetul de Situație analizează evoluția grupurilor de munca de securitate cibernetică, sancțiuni și primire a refugiaților din Ucraina