Ministerul Industriei, Comertului si Turismului a publicat rezolutia provizorie a liniei de ajutor pentru planuri de inovare si sustenabilitate in domeniul industria prelucrătoare în anul 2022, în cadrul Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență, de care au beneficiat 71 proiecte, mobilizând o investiție publică de 103, 9 milioane de euro între împrumut și grant. Din suma totală aprobată, , 6 milioane de euro corespund unei subvenții directe și 79,3 milioane de euro de împrumut cu rată zero.

Catalunia și Comunitatea Valenciană au fost comunitățile autonome cu cel mai mare număr de concesiuni provizorii, un total de 19 și , respectiv.

Din totalul concesiunilor provizorii, % (32) corespund liniei Cercetare, Dezvoltare și Inovare și 52% (103 proiecte) la linia de inovare în durabilitate și eficiență energetică.

Prin această linie sunt susținute proiecte de cercetare-dezvoltare, precum și acțiuni axate pe durabilitate prin Este îmbunătățirea eficienței energetice și a economiei circulare, în conformitate cu Green Deal-ul Uniunii Europene.

Toate aceste acțiuni sunt aplicate în lanțul valoric al industriei prelucrătoare. și se încadrează în una dintre următoarele priorități tematice: economie circulară și eco-inovare, decarbonizare, eficiență energetică, noi surse de energie regenerabilă și reducerea emisiilor poluante, materiale și produse avansate, inovare în procese de calitate și siguranță, inovații de proces, productivitate derivată din prioritatea materialelor și produselor avansate.

R&D&i în domeniul industriei prelucrătoare Acest apel este încadrat și cofinanțat în cadrul Planului de Redresare, Transformare și Reziliență și, ținând cont de acest cadru și de contextul de ieșire din criza derivată din COVID-00, de la Ministerul Industriei, Comertului si Turismului este a considerat necesară adaptarea condițiilor acestei linii de ajutor și începând cu anul 71 Ajutorul poate lua forma unui împrumut rambursabil sau poate fi o combinație între un împrumut și un grant.

Mai multe informații Propunere de rezoluție provizorie (Mincotur) Etichete : Ajutor Plan de recuperare, transformare și reziliență Sursa: Guvernul Spaniei – Industria aprobă rezoluția provizorie a 52 proiecte inovatoare în industria prelucrătoare pentru o sumă de 79,9 milioane 2022