În fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, mii de copii, de la cel mai mic, până la cel mai mare, se fac mesagerii celui mai frumos eveniment al creştinătăţii: Naşterea Domnului Iisus Hristos.

La Colegiul Antonio de Nebrija, Alcala de Henares, în cadrul Proiectului educaţional „Sărbătorile românilor oglindite în obiceiuri şi tradiţii”, s-au desfăşurat vineri, 19 decembrie 2014, o serie de activităţi care au marcat marea sărbătoare a Crăciunului, după cum precizează profesoara Mihaela Gutiérrez.

Prezentarea expoziţiei „Rumania en imagenes” cu o serie de obiceiuri şi tradiţii de Crăciun, precum şi obiective turistice de pe meleaguri româneşti, a fost apreciată atât de director, cât şi de profesorii şcolii, invitaţi la aceste activităţi.

De asemenea, prin glasurile copiilor de la cursul de Limbă, cultură şi civilizaţie românească, au răsunat atât poezii, cât şi colinde, cântece specifice acestui eeveniment mult aşteptat. Sosirea Moşului cu cadouri şi concertul de colinde susținut atât de copii, cât şi de părinţii acestora au încheiat seria activităţilor marcate.