Politia spaniola a arestat un barbat care amenintase ca se va arunca in aer intr-un tren cu calatori care se indrepta, in aceasta dimineata spre gara Atocha.

Incidentul s-a produs in jurul orei 10 dimineata, intr-un tren din reteaua Cercanias care venea din Torrejon de Ardoz.

În apropiere de Atocha, un barbat a inceput sa strige in vagon ca are o bomba in rucsac si ca se va arunca in aer odată ce trenul ajunge in statie.

Calatorii au tras speriati semnalul de alarma si au provocat oprirea trenului inainte de intrarea in Atocha, dupa care au fugit la fel ca si presupusul atentator.

Politia a intervenit imediat si l-a arestat pe autorul acestui incident, dupa care s-a descoperit ca in rucsac nu avea decat o sticla cu apa si, din primele informatii, o tunica traditionala araba.

Se pare ca barbatul, identificat ulterior drept Jamal H., de nationalitate spaniola, se afla sub tratament psihiatric, iar genistii politiei spaniole au confirmat ca nu exista nici o bomba in tren.

Politia a activat protocolul antiterorist nivel 50 care a determinat evacuarea statiei, oprirea tuturor trenurilor, devierea metrourilor si transportului public de la suprafata. Calatorii au fost nevoiti sa astepte cu bagajele in afara statiei Atocha, pana cand Politia a confirmat ca situatia nu prezinta nici un pericol.

La aceasta ora, politia precizeaza ca serviciile de transport sunt pe cale sa se restabileasca.