#Madrid –

Organizat de ONT

Centrul de Transfuzii din Comunitatea Madrid a găzduit prima Zi de promovare a donării de măduvă osoasă organizată de Organizația Națională de Transplant (ONT), destinată profesioniștilor din domeniul sănătății, promovării și asociațiilor de pacienți. La întâlnire au participat profesioniști din domeniul sănătății din mai multe comunități autonome care au adus la diferitele mese de discuție cheile cu privire la modul de a ajunge la potențial donator prin informare și care sunt formulele de succes și dificultățile întâlnite în promovarea donării de măduvă osoasă.

În cadrul întâlnirii, coordonatorul Registrului Donatorilor de Măduvă Osoasă (REDMO) al Fundației Josep Carreras, Nuria Marieges, a prezentat datele privind situația actuală a registrului și a încurajat toți profesioniștii din promovare prezenți să continue să lucreze pentru îmbunătățirea datelor și pentru a continua să economisească. vieți.

Profesioniști din Navarra, Cantabria, Insulele Baleare, Catalonia, Țara Bascilor, La Rioja, Castilla La Mancha, Extremadura sau Madrid au adus la diferitele mese de discuție cheile despre cum să ajungi la potențiali donatori prin informații și care sunt formulele succesului sau ce dificultăţi se întâlnesc în promovarea donării de măduvă osoasă.

De asemenea, asociațiile de donatori și de pacienți au primit importanță și s-a discutat despre importanța utilizării rețelelor sociale ca mijloc de promovare a donării de măduvă osoasă și de diseminare a cunoștințelor.

Peste 63.000 de persoane s-au înregistrat ca donatori în Madrid

Centrul de Transfuzii al Comunităţii Madrid organizează, sub deviza Deveniți donator, donează măduvă osoasă, University Marrow Tour, o campanie promoțională care circulă în fiecare an în toate universitățile cu scopul de a informa despre donarea măduvei osoase și de a crește numărul de donatori. La cea de-a cincea ediție, care a început în octombrie 2022 și s-a încheiat în 2023, a obținut 1.214 noi donatori.

De asemenea, colaborează și în proiecte de Învățare și Servicii (ApS) cu diferite institute din Comunitatea Madrid, cu scopul de a promova participarea tinerilor în societate și în mediul lor, mizând pe valori pozitive pentru creșterea lor personală.

Toate aceste acțiuni promoționale contribuie la creșterea registrului de la Madrid al donatorilor de măduvă osoasă și la creșterea șanselor de viață ale pacienților care au nevoie de transplant și nu au un membru de familie compatibil. Comunitatea Madrid a înregistrat peste 63.000 de persoane ca donatori de măduvă osoasă.

Sursa: Comunitatea Madrid – Centrul de Transfuzii din Comunitatea Madrid găzduiește o conferință pentru promovarea donării de măduvă osoasă