Televiziunea publică spaniolă face cele mai bune ştiri din lume. Asta a decis Institutul Academic de Analiză Internaţională MEDIA TENOR de la Zurich, care a desemnat jurnalul de seară de la ora 21, fiind drept cel mai bun grupaj informativ televizat din lume, înaintea celor de la televiziuni prestigioase precum TF1, BBC, ABC News, CBS, Fox, NBC sau RAI. Premiul a fost ridicat de jurnaliştii Pepa Bueno – actuala prezentatoare şi Lorenzo Milá, fostul prezentator timp de 4 ani. La ora actuală, Lorenză Milá este corespondent al TVE în Statele Unite ale Americii. TD2, ediţia jurnalului de la ora 21,00, devine astfel cel mai bun jurnal de ştiri din lume, care, conform analizelor jurnalelor din prime time, oferă audienţei o diversitate mai mare de subiecte şi surse, precum şi un tratament profesionism în ceea ce priveşte „senzaţionalismul„.

 

Media Tenor Global Tv Awards premiază cele mai bune programe de informaţii pe baza a 13 criterii stabilite printr-o metodologie academică de universităţi din New York, Berlin şi Oxford. Printre aceste criterii se ţine seama de reportajele de analiză despre politică, de varietatea temelor economice şi a ţărilor în problematica externă, până la acoperirea ne-senzaţionalistă a ştirilor din ţări straine şi a celor de interes general.

De asemenea, specialiştii de la Institutul elveţian au apreciat vizibilitatea femeii, diversitatea problemelor locale, prezenţa reportajelor despre industrie şi firme, prezenţa subiectelor din sănătate, educaţie, mediu şi democratie, care nu sunt atât de prezente la alte televiziuni.

Institutul Media Tenor apreciază că publicul spaniol este cel mai bine informat şi îşi poate construi propria opinie despre ceea ce se întâmplă în Spania şi în lume, fapt care converteşte TVE în lider atât prin diversitatea de informaţii naţionale.
Recent şi pagina web a Radioteleviziunii spaniole a fost premiată pentru că se clasează în primele 20 de pagini web şi după doar 2 ani a ajuns la 5 milioane de vizitatori lunar.