Anchetatorii accidentului din Alpii francezi cred, după primele infomații obținute din analiza primei cutii negre recuperate, că avionul Airbus 320 prăbușit marți „a fost distrus intenționat”.

Potrivit datelor interpretate de echipa franceză de cercetare a cauzelor tragediei, soldate cu 150 de morți, pilotul aeronavei a ieșit din cabină pentru a merge la baie, iar comanda a fost preluată de copilot. Când pilotul a bătut la ușă pentru a reveni în cabină, se aude în înregistrare cum nu primește nici un răspuns de la colegul său. Se mai aude cum pilotul încearcă să forțeze ușa și apoi… nimic. Doar strigătele pasagerilor care și-au dat seama că se vor prăbuși.

Se presupune că pierderea înălțimii a fost controlată, cu 1000 de metri pe minut, și se cunoaște că aeronava accidentată nu a răspuns semnalelor transmise de controlorii de trafic, care au observat, timp de opt minute, cum avionul cade.

Responsabilii anchetei au anunțat că cercetările continuă în sensul aflării situației copilotului, pe nume Andreas Lubitz, în vârstă de 28 de ani, cetățean german, mediul din care provine și a motivelor care l-au determinat să acționeze butonul de coborâre.

Nu există, au mai spus anchetatorii, indicii că accidentul a fost un atentat terorist.