Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, Secretariatul Statul pentru Comerț a susținut al II-lea Act de „Femeile și internaționalizarea economiei spaniole” pentru a continua promovarea egalității de gen în activitatea economică internațională.

La întâlnirea, care a avut loc la Ministerul Industriei, Comerțului și Turismului, la care au participat Prim-vicepreședintele Guvernului și Ministrul Afacerilor Economice și Transformării Digitale, Nadia Calviño, și Ministrul Industriei, Comerțului și Turismului, Reyes Maroto.

Reyes Maroto și-a început discursul cu o recunoaștere specială către toate femeile ucrainene „care suferă consecințele brutale ale acestui război”; a subliniat ulterior angajamentul guvernului spaniol față de egalitatea de gen „un obiectiv care este implementat în toate politicile, inclusiv în domeniul comerțului internațional” și a subliniat că „egalitatea de gen nu este o chestiune numai femeilor. Trebuie să lucrăm împreună cu întreaga societate. , sectorul privat și instituțiile să îmbunătățească în continuare condițiile de muncă ale femeilor din lume, integrarea acestora în economie și comerțul internațional” și a adăugat că „avem un talent enorm feminin și nu îl putem irosi. Doar dacă îl încorporăm pe deplin în toate zone, vom avansa către o societate mai prosperă, mai durabilă și mai favorabilă incluziunii”.

Pentru ea Pe de altă parte, Nadia Calviño a subliniat că există multe realizări care au fost realizate, dar mai sunt multe de făcut în domeniul egalității de gen: „Este un obiectiv prioritar și transversal al tuturor politicilor publice din diferitele domenii. Datorită reformelor pe care le dezvoltăm din diferite domenii -cum ar fi internaționalizarea, digitizarea, formarea și ocuparea forței de muncă, printre altele, acestea contribuie la îmbunătățirea situației femeilor ca antreprenori, manageri și femei de afaceri atât la nivel internațional, cât și național. Este o sarcină pe care o facem cu toții împreună.”

Antreprenoriat feminin internațional Această conferință a reunit femei de frunte pe arena internațională, care au dezbătut într-o masă rotundă moderată de secretarul de stat pentru comerț, Xiana Méndez, despre modul în care comerțul poate contribui la eliminarea genului. diferența și explica experiențele desfășurate în alte țări pentru a promova o mai mare participare feminină pe scena internațională.

La masă a participat ambasadorul SUA în Spania, Julissa Reynoso; ambasadorul Canadei în Spania, Wendy Drukier; directorul Reprezentanței Comisiei Europene în Spania, Mª Ángeles Benítez; și vicepreședintele Participanților Internaționali și directorul Pavilionului Femeilor din Dubai Expo

, Hind Alowais.

În timpul discursul ei, Xiana Méndez a subliniat că este pr Este o prioritate promovarea integrării femeilor în comerțul internațional și promovarea politicilor comerciale incluzive pentru a îmbunătăți competitivitatea și dezvoltarea economică și socială: „Facem progrese, astfel încât mai multe acorduri comerciale să includă clauze de gen, iar UE conduce acest lucru. De asemenea, organizațiile interguvernamentale înseși, de la UNCTAD, OMC și Centrul de Comerț Internațional (ITC), au dezvoltat inițiative pentru a aborda impactul diferențial de gen al politicii comerciale”.

În acest sens, Secretarul de Stat este ferm angajat în rolul femeii în internaționalizarea economiei spaniole. În acest scop, a fost lansat din . Grupul de lucru „Femeile și internaționalizarea”, care face parte din Strategia de internaționalizare a economiei spaniole 2017-2019.

Acest Grup, format din reprezentanți din sectorul public și privat, are ca obiectiv identificarea factorilor care pot împiedica antreprenoriatul feminin pentru a lansa programe specifice care promovează o mai mare participare a femeilor la activitatea internațională.

„Femeile și economia: egalitate, oportunități și provocări”În eveniment , a prezentat și monografia ICE, Revista de Economía, nr 921 , «Femei și economie: egalitate, oportunități și provocări», care a fost prezentat de coordonatorul acestui număr și directorul ICEI-UCM, Isabel Álvarez.

. Această monografie abordează poziția femeilor în economia secolului XXI, progresul înregistrat și decalajele persistente, precum și rolul jucat de talentul feminin în generarea creșterii economice și a bunăstării sociale.

Mai multe informații Femeile și internaționalizarea Ministerul Afacerilor Economice și Tr Transformare digitală Sursa: Guvernul Spaniei – Calviño și Maroto pretind un rol mai mare pentru femei în comerțul internațional