#Spania – Ministrul Drepturilor Sociale, Consumului și Agendei 2030, Pablo Bustinduy, a luat cuvântul, luni, la prezentarea Barometrului despre singurătatea nedorită în Spania 2024, eveniment promovat de Fundația ONCE în colaborare cu Fundația AXA care face parte din activitatea de Observatorul de Stat al Singurătății Nedorite (SoledadES). Pablo Bustinduy a ținut un discurs în care a subliniat importanța acestor investigații în abordarea provocărilor urgente cu care se confruntă sistemul de îngrijire pe termen lung din această țară și, în mod concret, a cerut să se concentreze pe prevenirea singurătății nedorite. „De la Ministerul Drepturilor Sociale propunem o politică de alianțe pentru combaterea acestei probleme”, a spus ministrul, făcând aluzie că atât administrațiile publice, cât și organele sociale și cetățenești trebuie să coopereze pentru „crearea și consolidarea rețelelor de sprijin reciproc, prietenie, cartier și asociaționism care au cel mai mare impact posibil.”

Pablo Bustinduy a subliniat că trebuie să optăm pentru o abordare transversală care să fie aplicată întregii societăți pentru a aborda singurătatea nedorită, o problemă care afectează din ce în ce mai multe persoane, 20% din întreaga populație spaniolă conform datelor oferite de acest barometru. și că este predominant în special la tinerii între 18 și 35 de ani și la cei peste 75 de ani, pe baza cifrelor prezentate în studiu. „Într-o societate în care predomină individualismul și izolarea socială, aceste situații de singurătate sunt din ce în ce mai frecvente și apar în orice moment al vieții”, a avertizat ministrul în legătură cu rezultatele barometrului. Studiul este o continuare a primului care a fost publicat în țara noastră pe această temă, în 2022, iar noile concluzii sunt „îngrijorătoare”, în cuvintele ministrului. Barometrul indică, de exemplu, că 7 din 10 persoane din Spania (74%) au suferit la un moment dat în viața lor o singurătate nedorită și că această situație are un impact mai mare asupra persoanelor de origine străină sau persoanelor LGTBI+.

Ministrul Bustinduy a asigurat că provocările precum singurătatea nedorită trebuie înfruntate cu „un efort mai mare” și „o mai mare adâncire a democrației”. În acest scop, el a subliniat necesitatea sprijinirii statului bunăstării cu mai multe resurse și a universalizării drepturilor sociale. „Trebuie să lăsăm în urmă vremurile bunăstării. Drepturile sociale nu sunt un instrument paliativ, ci un pilon pe care să construim o societate mai demnă”, a declarat el. În cele din urmă, el a cerut tuturor administrațiilor publice să traducă „consensul larg” care există în societatea spaniolă pentru a aborda singurătatea nedorită în inițiative de reglementare care se bazează pe date precum cele oferite astăzi de acest barometru.

Ministrul Drepturilor Sociale, Consumului și Agendei 2030, Pablo Bustinduy, la prezentarea Barometrului despre singurătatea nedorită în Spania 2024.

Mai multe informatii Barometrul Soledad 2024 WEB al Observatorului de Stat al Singurătății Nedorite Mai multe stiri Bustinduy anunță lansarea unei Strategii Naționale împotriva Singurătății Etichete: Social Drepturi sociale Sursa: Guvernul Spaniei – Bustinduy propune crearea unei politici de alianțe pentru combaterea singurătății nedorite