Preşedintele Băsescu a atras atenţia asupra diferenţelor procentuale dintre judeţe în ceea ce priveşte numărul persoanelor pensionate pentru cazuri de invaliditate şi a spus că până la finele anului, Ministerul Muncii trebuie să evalueze situaţia corectă.

În mod categoric, aici se întâmplă ceva în neregulă şi, până la sfârşitul anului, Ministerul Muncii trebuie să determine care sunt, în mod corect, pensionaţi pe caz de invaliditate şi care dintre invalizi sunt la muncă în Spania, în Italia sau pe unde-or fi. Nu mai putem continua să plătim la nesfârşit din bugetul de pensii înţelegeri între medici şi cetăţeni care vor să ia, în acelaşi timp, şi pensie şi să fie şi apţi de muncă„, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

În ciuda alarmelor, numărul românilor din Spania care au peste 65 de ani nu depăşeşte 10 mii de persoane, iar până la ora actuală, românii din străinătate fuseseră consideraţi unul dintre motoarele economiei româneşti prin trimiterile masive de bani, ceea ce a permis României să nu se împrumute pe plan extern, ani la rând, fapt recunoscut chiar şi de preşedintele României înainte să fie reales.