#Spania – Expoziția „Celebrarea Picasso 1973-2023: Colecția este vopsită cu culoare” face parte din „Celebrarea Picasso 1973-2023”, un program internațional promovat în comun de guvernele Spaniei și Franței pentru a comemora aniversarea morții acestui artist, pe 8 aprilie 1973, cu 50 de expoziții și manifestări care se vor desfășura în instituții culturale de renume și care abordează o analiză istoriografică a operei pictorului.

În declarații adresate presei prealabile vizitei, de la Ambasada Spaniei la Paris, ministrul a subliniat importanța contribuției spaniolilor în Franța și prezența Guvernului Spaniei la evenimente comemorative precum această expoziție, care pune în valoare moștenirea unui artist precum Pablo Picasso, precum și omagiul adus La Nueve care se ține în fiecare an în capitala Franței pentru a recunoaște rolul acestei companii, formată din membrii brigăzii spaniole, care a fost fundamentală în eliberarea Parisului de sub naziștilor.

Agenda ministrului la Paris va continua în această după-amiază cu o întâlnire cu primarul orașului, Anne Hidalgo, și primarul orașului Kiev, Vitali Klichkó. Ulterior, Félix Bolaños va participa la omagiu adus La Nueve care va avea loc în grădinile Primăriei.

Ministrul în exercițiu al Președinției, Relațiile cu instanțele și Memoria Democratică, Félix Bolaños, vizitează expoziția temporară „Celebrarea Picasso 1973-2023: Colecția este vopsită cu culoare”, la Muzeul Picasso din Paris. (Piscina Moncloa)

Sursa: Guvernul Spaniei – Bolaños vizitează expoziția cu care Muzeul Picasso din Paris comemorează 50 de ani de la moartea artistului