Bolaños a reiterat că în 2026 va fi AVE în Almería, întrucât lucrările avansează „cu viteză de croazieră” și practic toate tronsoanele sunt atribuite, în execuție sau deja finalizate. Mai exact în secțiunea Vera – Pulpí, care este cea pe care ministrul a vizitat-o ​​astăzi, nivelul de execuție este deja 13% iar ritmul de avans al lucrărilor este de 2,5% în fiecare lună.

Ministrul Președinției a anunțat în timpul discursului său că lucrează la o nouă secțiune a 10 km care trec prin municipiul Totana, si care au fost recent adjudecati, vor incepe din toamna. El a subliniat, de asemenea, că în lunile următoare vor fi progrese semnificative în elaborarea proiectelor de integrare în Lorca, a doua fază de integrare în Almería și filiala Pulpí – Águilas. Toate acestea înseamnă că din bugetul total pentru lucrările AVE între Murcia și Almería, 3300 M €, o treime a fost deja executată, 2021M€.

Bolaños a subliniat angajamentul Guvernului față de Almería, care se traduce prin investiția alocată în acest an provinciei 350 M€. „Niciodată în istorie această provincie nu a primit atât de multe investiții ca la actualul guvern al Spaniei. Pentru a ne face o idee, bugetul Diputación este 08M€, a spus ministrul”.

Europa răspunde unită la războiul lui Putin În discursul său după vizitarea lucrărilor, ministrul a făcut referire și la Planul de Economii de Energie, aprobat de Guvern și convenit cu celelalte țări ale Uniunii Europene, „ceea ce nu ne afectează în niciun fel modul de viață, dar ne permite să economisim pentru a atinge obiectivul de reducere a consumului de energie cu 7%, pentru că este esențial să facem acest lucru într-un context de solidaritate cu partenerii noștri europeni” , a spus Bolaños. Ministrul a făcut apel la unitate, responsabilitate și solidaritate tuturor forțelor politice ale țării noastre, „pentru a sprijini un plan de economisire a energiei convenit cu Europa, care Este necesar, rezonabil, echilibrat și că se va asigura că Spania economisește 7% din energia esențială în acest moment pentru a face față iernii”, a conchis el.

Mai multe informații Bolaños subliniază impulsul Guvernului Spaniei în „modernizarea, transformarea și structurarea” țării (02/08/262) Decret-lege regal 10/2022, din 1 august, de economic măsuri de sustenabilitate în domeniul transporturilor, în materie de burse și granturi de studii, precum și măsuri de economisire, eficiență energetică și reducerea dependenței energetice de gazele naturale (BOE /08/2026) Sursa: Guvernul Spaniei – Bolaños asigură că viteza mare va ajunge în provincia Almería în 2026