#Madrid –

Comunitatea Madrid se alătură comemorarii Zilei Internaționale a Femeii pe 8 martie cu un program special de activități gratuite în bibliotecile sale publice, situate în capitală, și care se adresează atât copiilor, tinerilor, cât și adulților, având ca protagonistă narațiunea feminină.

Au fost pregătite propuneri pentru tineri și adulți, precum Vă spun o viață: Elena Fortún și Celia, la Biblioteca Antonio Mingote (3 martie), o călătorie emoționantă bazată pe biografia reală a unor personalități inspiratoare care ne duce înapoi în alte vremuri și ne prezintă viețile artiștilor și ale personajelor printr-o prismă care le face de neuitat.

La fel, Cei fără pălărieîn Biblioteca Rafael Alberti (8 martie), va fi dedicat acestui grup de femei artiste și intelectuale care au iluminat Generația lui 27. Contribuțiile lor au rămas în afara antologiilor de artă și literatură până în prezent, deși au dezvoltat o remarcabilă activitate în domenii atât de variate precum literatura, poezia, pictura, muzica, cinematografia sau filosofia.

Între timp, bibliotecile Luis Rosales (6 martie) și Elena Fortún (8 martie) se angajează să femei de cuvântun spectacol alcătuit din nuvele de autori contemporani, povești populare și cântece, care este prezentat ca un omagiu adus acelor femei care și-au construit propriul drum și l-au pavat celor care au venit după.

Bibliotecile José Luis Sampedro (6 martie), José Hierro (3 martie) și María Moliner (2 martie) vor avea cuvântul, Călătorind singur îți dă aripi iar în Pedro Salinas (3 martie) și Miguel Hernández (8 martie), au programat Dilema superfemeio propunere participativă, concepută ca un spațiu deschis pentru relații sociale și dezvoltare emoțională prin experiența de grup.

Astfel, cei mici vor avea ocazia să participe la ateliere precum Înfățișând femei extraordinare la Biblioteca José Acuña (3 martie), unde participanților li se va prezenta o serie de personaje feminine relevante, alegându-le pe cele mai apropiate de preocupările lor, pentru a le portretiza ulterior.

De asemenea, prin jocuri participative și mobilizarea resurselor artistice, plastice și scenice, se va încuraja și gustul pentru lectură, narațiune și artele spectacolului și plasticului, cu sesiuni care îmbină teatrul și povestirea ca o altă scufiță roșie fie Arthur și Clementine în bibliotecile Javier Marías (7 martie) și respectiv Luis Martín-Santos (3 martie).

atelier virtual de lectură

Acest bloc de activități dedicat femeilor se încheie cu atelierul virtual de citit și scris dansul autorilorcare din 2 martie se va desfășura în fiecare joi a lunii și vă va permite să descoperiți câțiva autori transcendenți de literatură și să vă creați propriile povești bazate pe istoria personală și luând memoria ca context.

Acest ciclu include citirea Cum să punem capăt scrisului femininde la romanciera și eseistul premiat Joanna Russ; Visul unui limbaj comunde Adrienne Rich; mamele nude Katixa Aguirre, scriitoare în limba bască, și cenusa in gurade Brenda Navarro. A se termina, O femeiede Annie Ernaux, una dintre cele mai renumite scriitoare de pe scena literară franceză și europeană și laureată a Premiului Nobel pentru Literatură 2022.

Informații complete despre campanie și formularele de înregistrare pot fi găsite la adresa Portalul cititorului.

Sursa: Comunitatea Madrid – Bibliotecile publice din Comunitatea Madrid sărbătoresc Ziua Internațională a Femeii având ca protagonistă narațiunea feminină