Paseo de Lluís Companys este împărțit în patru zone diferite. În primul rând, un spațiu expozițional de vehicule în care se pot vedea noile camioane, mașini 4×4 și cărucioare care de acum încolo vor străbate orașul, iar fetele și băieții vor putea să urce și să le încerce. În al doilea rând, Spațiul „Reciclează!”, unde sunt organizate diverse ateliere pentru a învăța cum să reciclezi mai mult și mai bine , de exemplu, gătitul sau folosirea gătitului. păpuși cu hârtie și carton.

În al treilea rând, Spațiul „Să reutilizam!”, cu activități și acțiuni de reciclare artistice și colaborative realizat cu materiale reciclate . Turul se incheie, in final, cu zona de coresponsabilitate si civilitate si spatiul scenic, cu actiuni artistice asupra mediului inconjurator, gimcane pentru cei mici, interventii teatrale si spectacole muzicale . . Vizitatorii pot participa și la realizarea unei murale colaborative coordonate de ilustratorul Javi Royo.

Un contract de curățenie nou, mai eficient, mai durabil și mai social

Noul contract de curățenie și colectare a deșeurilor pentru următorii opt ani va începe să fie implementat în cinci cartiere ale orașului în luna martie. Renovarea utilajelor este una dintre îmbunătățirile care vor fi încorporate pentru a oferi un s ervei adaptat particularităților fiecărui cartier.

Pe de altă parte, serviciile de curățare cu apă și curățare a pete pe trotuare , zone verzi și parcuri urbane și containere . În plus, se mărește curățenia după-amiaza și de sărbătorile legale .

Pentru a face față acestei adaptări a serviciului, personalul va fi mărit al operatorilor și va incorpora tehnologie pentru controlul și managementul serviciului, precum și vehicule electrice pentru reducerea poluării și a zgomotului.

Pariați pe colectarea selectivă

Noul contract va introduce și o serie de modificări la modelul de colectare selectivă:

Simplificarea modelului de separare a materialelor care merg in recipientul galben, se vor putea depune elemente din plastic sau metal, indiferent ca sunt containere sau alte elemente. Această schimbare favorizează recuperarea și transformarea materialelor. Noi modele și sisteme de colectare adaptate la realitățile urbane ale orașului, precum centrele istorice ale cartierelor, străzile înguste sau platformele unice. Design nou al containerelor , mai flexibil si adaptat teritoriului. Noile containere vor fi mai joase pentru a îmbunătăți vizibilitatea pietonilor și vor avea guri calibrate la deșeurile depuse în ele. În plus, containerele organice vor fi gata să introducă sisteme de identificare a utilizatorilor. L O altă noutate în ceea ce privește containerele este noua distribuție, care va optimiza și elibera spațiul public . Cele organice vor fi amplasate cu recipientele de colectare selectiva (care se vor mari cu unu 25%), adica cu hartia si cartonul si plasticul. si sticla si, prin urmare, nu va mai fi, pe cat posibil in functie de zona, cu containerele fractiunii de deseuri.

Sursa:

Vino și află cum avem grijă de Barcelona