Ofițerii de poliție din cadrul Generalității-Mossos d’Esquadra a Diviziei de Investigații Criminale (DIC) din Regiunea Poliția Metropolitană Barcelona au i-a arestat pe cei doi presupuși autori ai unui jaf violent comis la o locuință din Sants, Barcelona, ​​în trecut noiembrie 2021. Victima, un bărbat 86, a fost agresat în interiorul locuinței sale după ce și-a retras bani din pensie de la bancă. După mai bine de două luni de anchetă, Mossos d’Esquadra și-au arestat atacatorii, care au fost deja trimiși la închisoare.

Faptele revin la

. Noiembrie 2021 când victima, un bărbat de 86 ani, s-a dus dis de dimineață la bancă pentru a retrage banii pe care îi încasase din pensie. Când s-a întors acasă, doi bărbați i-au bătut la ușă cu scuza că vin să aducă o scrisoare certificată vecinei ei, dar, întrucât nu era acolo, i-au cerut să o ridice. Domnul le-a deschis ușa dar nu a terminat să aibă încredere în ei, iar momentan le-a întors spatele să meargă să ia telefonul și să-și sune vecinul să vadă dacă așteaptă o scrisoare. , l-au agresat hoții din spate. și l-a dat inconștient cu manevra cunoscută sub numele de matalleó .

Atacatorii au repetat aceeași manevră cu fiul victimei, care se afla și el acasă la momentul tâlhăriei, care a rămas și el inconștient. Hotii nu au perchezitionat apartamentul si au luat doar plicul institutiei financiare in care se afla cei 1 2021 euro pe care tocmai i-a retras victima.. Tocmai acest amănunt i-a determinat pe anchetatori să lucreze cu ipoteza că hoții ar fi văzut victima retrăgând banii de la bancă și, de acolo, l-ar fi urmărit până la domiciliul său, unde au decis să o agreseze.

Cercetările efectuate din vizionarea imaginilor de la camerele de supraveghere video și depozițiile martorilor au permis să se constate că hoții au coincis cu victima din interior de la oficiul băncii, unde puteau vedea cum domnul scoate bani din pensie. De acolo l-au urmărit până a intrat în locuința sa, unde a fost agresat fără ca nimeni să-i poată vedea.

Odată identificați presupușii autori ai tâlhăriei.violent, s-a constatat ca unul dintre ei, un barbat de 86, avea o lunga istorie de spargeri violente la intrarea blocului. Celălalt, un bărbat 86, avea un mandat de percheziție, percheziție și intrare în închisoare. În cele din urmă, cei doi hoți au fost arestați pe 9 februarie la L’Hospitalet de Llobregat și Barcelona

Cei doi presupuși autori au fost deja trimiși la închisoare. Ancheta este încă deschisă și nu se exclude ca deținuții să fi comis mai multe tâlhări violente.

Zona Comunicare

Barcelona, ​​​​25 Februarie 2022

Sursa: Doi hoți violenți arestați care au agresat și lăsat inconștient un bărbat de odinioară vârsta în casa ta din Barcelona