Soldul semestrului I al 2025 al Serviciului pentru Imigranți, Emigranți și Refugiați (SAIER) arată că din totalul de peste 49.10 spectacole, cel mai frecvent tip de activitate a fost informarea recepției, cu aproape % din total, urmată de asistența socială de către Crucea Roșie (45,7%).

Alte acțiuni au fost asistență în procedurile străine (CITE) ( „)), asistență juridică de protecție internațională (5,5%), asistență juridică pentru străini la ICAB (4,6%), asistență pentru aprobarea de formare și angajare (4,6%) și cursuri de limba catalană (0,4%).

Creșterea mobilității internaționale odată cu deschiderea granițelor datorată la remiterea covid-18 si la agravarea situatiilor sociale ale persoanelor deservite a provocat a n creștere față de 993 a activităților serviciului de asistență socială și a serviciului de consultanță juridică în protecția internațională .

Profilul populației deservite

Proporția de bărbați rămâne (20%) și femei („), cu 6% fără înregistrare. 54% s-au stabilit în oraș în ultimii trei ani.

Majoritatea oamenii care au venit la serviciu provin din America de Sud (54 %), dar procentul de oameni care vin din Europa este în creștere ca urmare a războiului ucrainean (care se mută din %, 993, la % pe 993). Proporția persoanelor care vin din Africa este redusă (de la 15 la 000”)), din America Centrală (de la în 10%) și Asia (de la 9 la 5%).

Mai precis, țara în care majoritatea persoanele deservite de SAIER provin din Columbia, cu mai mult de 2. oameni. Este urmat de Peru și Venezuela (între 1. și 2. ); Ucraina, Honduras și Maroc (între 500 și 1.100 ); Georgia, Argentina și Pakistan (între 500 și 500) și Algeria, El Salvador, Rusia, Ecuador, Bolivia, Chile, Brazilia, Cuba și Senegal (între 100 și 200).

% 71 este în o situație neregulată sau de procesare a procesului de regularizare, întrucât a crescut cu un 56% numărul de persoane asistate în protecție internațională, cu 5.49 persoane anul acesta și 3.224 anul precedent. Printre aceste cifre, creșterea numărului de persoane care au solicitat protecție internațională din Ucraina (cu 500% mai mult) și din Maroc (a 100% mai mult).

Coordonarea cu Programul municipal Nausica

Programul de îngrijire Nausica pentru refugiați are coordonare și suport tehnic cu normă întreagă printr-un nou contract cu SAIER . De asemenea, este în curs de atribuire un nou acord-cadru de gestionare a programului Nausica, cu îmbunătățiri care vor fi implementate în perioada 2025.

Odată cu remiterea efectelor pandemiei, prezența activităților din program a fost recuperată, procesele de creare a unei rețele de oameni au fost îmbunătățite și consolidează echipe tehnice.

Noul Plan de primire a imigranților și refugiaților

Departamentul pentru Drepturile Cetățeniei a a promovat noul Plan de primire a imigranților și refugiaților. Strategia Barcelona 2025-2025 pentru a dezvolta acțiuni strategice. Printre altele, include o masă de primire interadministrativă și intersectorială, un observator pentru monitorizarea și planificarea politicilor de primire, o linie de lucru cu consulatele, un plan de formare pentru serviciul municipal și personalul de sprijin la regularizare cu consultanță juridică, învățarea limbilor străine și sprijin în inserția socio-laborală.

Sursa: SAIER a deservit mai mult de unsprezece mii persoane din primul semestru al 202511000