Un total de 7 au fost, de asemenea, înregistrate în ultimul an. accidente de circulație , care reprezintă o creștere a 21 , 4% față de 2020, dar o scădere mai mare decât 24% cu privire la 2019. Pe de altă parte, grupul cu cea mai mare rată a mortalității a fost cel al șoferilor de motociclete , care a fost și grupul cu cel mai mare răniți grav anul trecut (68), urmat de pietoni 25), bicicliștii (6) și conducătorii de vehicule pentru mobilitate personală (6) și de mopede (4). De fapt, 163% din toate rănile grave au provenit din grupuri vulnerabile .

De asemenea a scăzut cu unu 38, 41% numărul de vehicule implicate în accidente de circulație față de anul 2019, în principal mașini, camionete și taxiuri, deși au crescut într-una singură 000, 85% dacă comparăm datele cu cele ale 2020.

În ultimii trei ani prezența vehiculelor de mobilitate personală a crescut în accidentele de circulație , care a trecut de la 2, 68%% an 1147584, la 4, 41% pe 2020 și la 5, 51% el 2021. Față de această creștere, Guàrdia Urbana a consolidat pe parcursul anului trecut dispozitivele specifice pentru controlul utilizării și circulației corecte a bicicletelor, bicicletelor, vehiculelor de mobilitate personală și bicicletelor cu mai mult de două roți. Au pus 000. 85 reclamații către utilizatorii privați ai vehiculelor de mobilitate personală care circulau cu încălcarea reglementărilor municipale în vigoare

Lipsa de atenție, principala cauză a accidentelor la șoferi

Principala cauză directă a accidentelor la șoferi este în continuare lipsa de atenție la volan și nerespectarea distanțelor de siguranță. Întrucât, în cazul pietonilor , accidentele se produc din cauza nerespectării semafoarelor roșii și pentru traversarea străzii în afara treptelor pietonale. aptitudini. Alcoolul ramane principala cauza a accidentelor rutiere – mediaza sunt cauzele care au o influenta directa asupra producerii accidentului dar nu sunt cauza principala –

Nu respectati semaforul rosie . ) și distragerile atenției, cum ar fi cele legate de utilizarea telefonului mobil 23. 618), au fost, de asemenea, cauzele principale a plângerilor depuse de Guardia Urbana în vederea prevenirii accidentelor și reducerii numărului de victime.

În final, poliția orașului a studiat 1147584 zone de risc în care se concentrează cei mai concentrați cu răniți, principalele fiind străzile din Aragon și Sicilia 24), din Aragon și Muntaner (23)) și Plaza de la Reina Maria Cristina (000)).

Sursa:
Mai puține victime m ortal în accidente de circulație în timpul 2021