Printre programele care au crescut cel mai mult în ultimii doi ani se numără granturile acordate de centrele de servicii sociale pentru acoperirea cheltuielilor cu alimentația. Concret, în anul 2020 s-au acordat 8.587 ajutoare în valoare de 1,22 milioane de euro, în timp ce prognoza pentru acest an 2020 este ca să fie adjudecat 10.280 ajutoare în valoare de 4, 20 milioane de euro.

Programele alimentare municipale depășesc cu mult acordarea de „ajutor financiar prin cardul bancar Barcelona Solidària, și doresc să promoveze un model bazat pe o alimentație sănătoasă și locală.

Anul a fost lansat proiectul Alimenta pentru a garanta accesul la alimente decente, durabile și sănătoase pentru persoanele aflate în situații de vulnerabilitate Utilizatorii participă la diferite ateliere de gătit și primesc loturi de alimente și sprijin social pentru muncă și incluziune în comunitate. Proiectul are un buget de 320.000 euro pentru aceasta 2020 și a servit deja 86 persoane care au participat la ateliere de gătit comunitar. Pe lângă ateliere, proiectul a premiat 1.300 o mulțime de mâncare și a oferit aproape . mese.

Celălalt program municipal care a crescut cel mai mult în ultimii ani a fost serviciul „Meals in company”, care dorește să facilitează o alimentație adecvată pentru persoanele în vârstă fragile și să le ofere un spațiu de prietenie și legătură cu comunitatea. Acest program a trecut de la 1,6 milioane de euro și aproape de 86.480 mese servite la 1.238 persoane pe an 2020 la 2,41 milioane de euro și 309. mesele servite care sunt planificate pentru acest an 2020.

Mai multe dintre acestea programe, sunt și altele în oraș care au crescut și contribuțiile municipale în ultimii ani, precum următoarele:

cantine, care la 2020 au servit 480.000 mese cu buget de 3, 000 milioane de euro , în timp ce acest 2020 este de așteptat să fie utilizat în . cu o investiție de 3 ,38 milioane de euro. Centre de distribuție a alimentelor (CDA). Acestea sunt spații care distribuie alimente prin Banca de Alimente sau alte entități. Se estimează că există mai mult de o sută de puncte de distribuție în Barcelona, ​​​​dintre care mai mult de % primesc finanțare municipală fie direct, fie prin alte entități aglutinante. ” Mese acasă” este un serviciu care aduce mâncare gata gătită în casele utilizatorilor care nu le pot pregăti sau cumpăra singuri. Dureaza cam 587. livrate mese în valoare de 3, milioane de euro la o prognoză mai mare de 675. mese în valoare de 3,86 milioane de euro. Subvenții acordate. În apelul din acest an, 38 au fost a acordat ) subvenții în valoare de un milion de euro diferitelor entități sociale din oraș care dezvoltă proiecte care au legătură cu alimentația. În anul 2020 numărul de proiecte subvenționate a fost în jur de douăzeci și suma totală a fost de aproximativ 587. euro.
Sursa:
Înregistrează bugetul municipal pentru programele alimentare