Autoritatile din localitatea Villacanas, din regiunea spaniola Toledo, vor dezveli o placa memoriala in amintirea celor 4 romani care au murit acum un an in parcul de distractie.

Placa memoriala va fi instalata in locul in care s-a produs tragedia, acum un an, la sarbatorile localitatii, cand un brat al unei instalatii s-a desprins in timp balansarii. Trei romani au murit pe loc in urma accidentului, iar a patra victima, o adolescenta a murit la spital.

Tragedia s-a produs in 9 august, in timp ce tinerii se aflau intr-o instalatie numita „Tarantula” care realiza o miscare ampla de pendulare. Unul din bratele instalatiei s-a desprins cu tot cu scaunele pe care se aflau cei 4 romani si s-a izbit de pamant.

Surse din primarie, citate de ziarul ABC, precizeaza ca autoritatile locale promisesera ca vor comemora moartea tragica a celor 4 cetateni romani. Ceremonia a fost programata sa aiba loc vineri, la ora 21, si vor participa autoritatile locale, rudele victimelor si un reprezentant al Ambasadei Romaniei in Spania.

Placa va fi dezvelita pe Calle Quero, in apropierea locului accidentului, si contine urmatorul text: „Satul Villacanas, in amintirea victimelor accidentului produs in 9 august 2011: Ioan Andrei, Dan Andrei, Dan Teodor Boian, Ancuta Ionela Rus” (El pueblo de Villacanas, en homenaje a las victimas del accidente ocurrido el 9 de agosto de 2011: Ioan Andrei, Dan Andrei, Dan Teodor Boian, Ancuta Ionela Rus).

CITESTE SI:

A murit tanara romanca ranita in accidentul din parcul de distractii din Villacanas – 5.09.2011

Trei romani morti si o tanara grav ranita la sarbatorile orasului Villacanas (Toledo) – 9.08.2011